Deel dit artikel
-

Macintosh start online schoenenwinkel

Macintosh Retail Group wil ook online schoenen aan de man brengen. Intreza.nl is de website die de non-food retailer, bekend van onder meer de schoenenwinkels van Dolcis, Invito, Manfield en Scapino, heeft gelanceerd.

Met de winkel richt de retailer zich online op mannen, vrouwen en kinderen. Naast eigen merken, worden er in de winkel ook merken van derden verkocht.

Het geheel oogt als een recht-toe-recht-aan webwinkel. De belofte is dat er op termijn nieuwe onderdelen bijkomen. Zo zal een redactie fashionupdates bieden op de site. Maar er komt ook de mogelijkheid een profiel aan te maken, waarin bijvoorbeeld schoenen verzameld kunnen worden die passen bij de stijl van de consument.

De webwinkel is opgezet om de strijd aan te gaan met de zogeheten pure players, die alleen online verkopen. Volgens eigen zeggen wil Macintosh Retail Group de klant via zoveel mogelijk verkoop- en communicatiekanalen kunnen bereiken. Een geïntegreerde cross channel aanpak is volgens de retailer essentieel voor toekomstige omzet- en resultaatgroei.

Onderzoekers van ING zeggen over de digitale schoenenhandel: “Het online marktaandeel ligt nu nog op slechts vijf à zes procent, maar zal tegen 2015 naar verwachting klimmen tot twintig procent. In 2020 kan het online aandeel in schoenen zelfs uitkomen op dertig tot 35 procent, ofwel een op iedere drie paar schoenen.”

Met Topshoe.nl, een nieuwe online webwinkel voor schoenen, willen 22 offline schoenverkopers hun krachten bundelen tegen online spelers als bijvoorbeeld Zalando.

Deel dit bericht

2 Reacties

Jeroen Bos

Goed initiatief! Jammer alleen dat zo’n mooi en groot bedrijf als Macintosh niet in staat is gebleken om voor de troepen uit te lopen. De websites van Manfield, Dolcis etc. passen trouwens ook niet bij het goede offline imago van de formules. Het is zo simpel……..

Anne-Lotte

Ik denk dat de ING het nog voorzichtig stelt. Persoonlijk denk ik dat de stijging van de online verkoop van schoenen nog sneller zal verlopen. Interessante ontwikkelingen..

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond