Deel dit artikel
-

MADE.com opent showroom in Amsterdam

Designmeubelwinkel made.com heeft een fysieke showroom geopend aan de Overtoom in Amsterdam, het eerste tastbare filiaal in Nederland.

De zaak van driehonderd vierkante meter is ook de vierde van de Europees werkende meubelzaak. De andere drie winkels bevinden zich in Leeds, Liverpool en Londen. Engeland is met Frankrijk het grootste afzetmarkt, op voet gevolgd door Nederland.

Donderdagavond vond de opening plaats in het oude fabriekspand van BounceSpace op de Overtoom (141) in Amsterdam. Dat is buiten hartje centrum, maar is wel binnenstad. De showroom kan vanwege zijn beperkte omvang niet het volledige assortiment tonen. Enkel hoogtepunten ter inspiratie.

Om aandacht op de zaak en het merk MADE.com te vestigen houdt het bedrijf in de grote steden een abricampagne waarin het een uitverkoop promoot.

Het Nederlandse filiaal staat onder leiding van Damien Poelhekke.

MADE.com realiseerde in 2014 een omzet van 56 miljoen euro, een plus van 63 procent. De cijfers over 2015 zijn niet bekend.

Het bedrijf is actief in Engeland (thuismarkt), Frankrijk, Italië, Duitsland, Nederland en België. Het assortiment wordt direct van designers betrokken.

De investeerders Partes en Fidelity staken afgelopen zomer zestig miljoen dollar in Made.com om zijn positie op de Europese markt te verstevigen.

Foto: Danmarks Design Skole (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond