Deel dit artikel
-

Mads Bukholt neemt leiding Imbull over

De oprichters van Imbull, Jochem Vroom en Jelle van der Bij, verlaten het bedrijf per 1 juli en doen de leiding over aan Mads Bukholt.

Dat maakt de onderneming vanochtend bekend. De Deen Bukholt is de afgelopen jaren betrokken geweest bij verschillende labels van Rocket Internet. Als laatste was hij baas Scandinavië van Global Savings Group, waar Imbull ook onder valt. Nederland wordt nu toegevoegd aan de Nordics.

Imbull is het bedrijf achter kortingssites als Kortingscode.nl, Actiecode.nl en Actiepagina.nl. Samen hebben ze miljoenen unieke bezoekers per maand en staan ze centraal in een ecosysteem waarin vijftienhonderd bedrijven hun reclameboodschappen naar voren proberen te brengen. Internationaal is het actief op 25 landen voor twintigduizend retailers.

“Jelle en ik zijn tien jaar lang dag in, dag uit met het bedrijf bezig geweest en hebben het gebouwd tot een organisatie van zeventig man. Het is gewoon tijd voor iets anders”, zegt vertrekkend managing director Jochem Vroom. “Met Mads als opvolger weten wij simpelweg dat het goed zit met de Amsterdamse hub.“ Imbull is buiten Nederland actief met het label Flipit.com.

Onder Global Savings Group vallen ook de labels CupoNation, Blog de Chollos, Serialdealer en VoyageDetective. GSG haalde in twee financieringsronde zestien miljoen euro venture capital op. Rocket Internet had eind 2015 een belang van 41 procent. Eind 2016 was dat 38 procent. In juli 2015 kocht CupoNation uit München het Nederlandse Imbull. Financiële details rondom deze GSG-overname werden niet bekendgemaakt.

Van der Bij heeft nog geen nieuwe professionele toezeggingen gedaan. Vroom is dankzij een investering de grootste aandeelhouder van Ayold geworden en zal daar vanaf deze zomer de functie van CEO bekleden. Die startup exploiteert internationaal portals over coatings. “Daar gaan we mondiaal marktleider mee worden.”

Deel dit bericht

3 Reacties

Robbert

Actiepagina.nl is toch onderdeel van RetailMeNot?

Evert

Coating?

JW van Tilburg - Imbull

Actiepagina.nl was onderdeel van RMN, rond maart ongeveer overgenomen door Imbull/ GSG.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond