Deel dit artikel
-

Magento breidt uit met m-commerce

De open source webwinkelsoftware van Magento breidt uit richting het mobiele platform.

Eind mei maakt het bedrijf tijdens bijeenkomsten in Frankrijk en Duitsland de details van deze uitbreiding bekend. Dat bevestigt product manager Tim Schulz in een blogbericht. “We lanceren het product eind mei”.

M-commerce is mogelijk ook een thema tijdens de Nederlandse gebruikersbijeenkomst in Ede, ook eind mei. Guido Jansen, betrokken bij de organisatie van het evenement: "De CTO, lead developer en verantwoordelijk voor business en community management zijn aanwezig in Ede. Je mag aannemen dat ze op de nieuwigheden op ingaan".

Om meer aandacht voor het thema mobile commerce te vragen, opende Magento het weblog The Future of M.

Schulz: "Op termijn zullen consumenten vaker hun mobiele telefoon gebruiken dan de personal computer. Ze worden een essentieel onderdeel van nagenoeg iedere onderdeel van een aankoopproces. Het zal erg moeilijk zijn om te concurreren in dit mobiele klimaat. Toch zal ieder bedrijf het noodzakelijk vinden om een goede mobiele strategie te hebben".

Zo’n 60.000 webwinkeliers gebruiken de software van het bijna twee jaar oude Magento. Veel ondernemers vinden in het betrekkelijke nieuwe systeem een alternatief voor OScommerce.

Analist Brian Walker van Forrester Research raadt webwinkeliers aan geen applicaties te bouwen, maar hun aandacht op het mobiele web te richten: “De primaire interface op mobiel internet zal het web zijn. Winkeliers moeten op zijn minst een website hebben die ook is geoptimaliseerd voor mobiel gebruik”. Walker ziet, net als veel anderen, nog wel een probleem in de vraag welk betaalsysteem het meest geschikt is voor mobile commerce. Daarop heeft niemand in de mobiele branche nog een eenduidig antwoord.

Foto: tinou (cc)

Deel dit bericht

16 Reacties

Osric Caton

Ik vraag me af op welke apparaten magento zich wilt gaan richten.Mobiele telefoons? Tablets? Netbooks? Want voor de laatste twee productgroepen, voldoet het huidig aanbod van magento. Voor mobiele telefoons kan het wel een mooi platform bieden mits er goede betaaloplossingen komen. Amazon payphrase misschien?

henk

Laatst Magento nog maar eens een kans gegeven. Maar snel weer van genezen. Het ziet er van buiten mooi uit, maar laat je niet verleiden. Van binnen is het zwaar f*cked up.

Erwin Boogert - Emerce

Wat valt je er aan tegen?

Koos Koets

Ik ben als developer ook niet weg van Magento, het ziet er op eerste gezicht aardig uit, maar als je het wilt customisen, dan is dat een behoorlijke hel, ik zeg niet dat het slecht is, maar de architectuur is dermate ingewikkeld dat het eigenlijk alleen voor full-time Magento developers is weggelegd, daarnaast is performance nog steeds een issue, welliswaar valt er veel te redden als je goede kennis van optimalisering hebt. Kortom voor specifieke bedrijven/ontwikkelaars is Magento een mooi platform, maar ik zou het zeker niet gaan inzetten als je even 1 project er mee wilt doen.

Fred van Rijswijk

Performance is nog steeds een groot issue, we hebben het een tijdje geprobeerd met 4 pilot klanten, 100% optimalisatie kwamen tot Grade B en dat is echt niet slecht volgens mij, omdat een standaard installatie Grade F krijgt van YSlow…  Het is inderdaad niet te doen om het goed te customizen, documentatie laat af en toe behoorlijk afweten… Het systeem ziet er erg makkelijk uit, maar als je er echt mee aan de slag gaat wordt het toch ingewikkeld voor de meeste gebruikers. Als je een webshop wilt en je kan vooruit met een standaard installatie en weinig toeters en bellen wilt hebben is een het een goedkoop (open source) alternatief. Maar wij denken dan toch, doe maar niet! 😉

Osric Caton

@ Koos en Fred Welke (open source) shopping cart heeft dan wel jullie voorkeur?

Koos Koets

@Osric, ik ben nog niet echt een bevredigend opensource Commerce pakket tegengekomen, maar heb een avondje gestoeid met NOP commerce en dat kwam aardig in de richting.

Aldo Wink

Check even http://www.mailamac.nl/, pageload < 1 seconden. Jammer dat onervaren amateurs als 'Koos Koets' en 'Henk' hier de ruimte krijgen om zulke onterechte claims neer te leggen. Het ligt eerder aan de incompetentie van beide heren dan aan Magento.

Koos Koets

@Aldo Wink, ik zou mezelf allerminst een amateur willen noemen, gezien mijn ervaring met het zelf bouwen en exploiteren van internetshops denk ik dat ik zeker geen amateur ben, maar goed, laten we mijn mening eens aan de kant schuiven en naar andere reviews kijken:  "By far, the most annoying thing about Magento is its complexity. If the default installation suits your needs, then Magento is perfect. However, if you need to modify anything (and I mean pretty well anything) like adding new functionality (modules), changing the layout, or creating a custom results (any type of result: users, products, etc) page, then you can expect to spend many, many, many hours digging through the code and fighting the schema. The XML layout method is confusing as hell and custom module creation is, well, good luck." "Performance is horrible. Changing a single attribute to a product in the backend takes an average of about a minute to perform, on an otherwise responsive server. AJAX or not, that is entirely unacceptable." Bron: http://www.htmlist.com/development/magento-ecommerce-review-platform-perils-and-impressions-three-months-in/   "Performance And Response Time Can Be SlowDepending on the hosting server you use for Magento Commerce, you may experience slower page loads and response times with shared hosting providers. Magento Commerce, being content rich does require a lot of resources to run and the performance of your website will be dependent on the server you use. " Bron: http://www.internetbusinesspath.com/reviews/magento-commerce-review   "Magento is evil when it comes to performance and development. At current phase, Magento is not well-suited for store owner with limited budget who can?t host in VPS or dedicated server and hire decent developer. Magento loads very slow at the first time and might make visitor think about getting snacks or drinking coffee while waiting for the page to fully loads." Bron: http://tech.amikelive.com/node-61/free-php-open-source-ecommerce-shopping-carts-reviews-and-prospects/  Nogmaals, ik vind Magento absoluut geen slecht product, het is alleen niet geschikt voor alle oplossingen.

Aldo

@Koos: je haalt hier artikelen naar voren uit 2007 en 2008. Als je een beetje had opgelet dan kan je weten dat Magento inmiddels al veel verder ontwikkeld is. Jou opmerkingen gaan helemaal nergens over, probeer je eerst iets meer in de materie te verdiepen.

Koos Koets

Aldo, ik heb recentelijk nog met Magento gewerkt, dus ik weet waar ik over spreek, ik weet dat de performance van Magento behoorlijk te tweaken is, zeker de backend, punt is dat het nog steeds veel kennis vergt. Daarnaast is de templating gewoon lastig, zeker als je nog niet heel veel ervaring met Magento hebt, het punt is namelijk dat de componenten behoorlijk gefragmenteerd zijn, dit zorgt er voor dat als je die nog niet goed kent, je je rot zoekt naar wat je nu eigenlijk moet aanpassen. Over het cre?ren van nieuwe elementen zullen we het dan al helemaal niet hebben. Dit is niet alleen mijn mening, maar ook die van mijn collega's, ook andere ontwikkelaars delen deze mening. Nogmaals wil ik benadrukken dat Magento in zijn soort veruit het sterkste systeem is, maar dat er ook nog steeds nadelen aan kleven.

T

@Aldo Helaas voor jou ben ik het 100% met Koos eens. Ik denk dat je zelf niet heel goed hebt opgelet.We hebben geprobeerd 20.000 in Magento te krijgen, maar dat lukt gewoon niet. Dat duur letterlijk uren. We hebben geprobeerd optimalisaties uit te voeren, maar de code is een drama. De code is niet slecht, maar veel te ingewikkeld. De database is verschikkelijke 'overdone'. Magento is prachtig voor een shop met 200 artikelen, maar voor een echte 'Enterprice' is het een drama. Tenzij je veel geld over hebt voor server capaciteit. Wacht maar tot Google langzame pagina's gaat straffen met een lagere score.. dan zullen we zien of Magento nog steeds zo populair is..

Aldo

http://www.duivenstein-wintersport.nl > 18.000 producten met complexe attributen structuur. www.mailamac.nl 10.000 producten en pageload < 1 seconde. Daarnaast zijn er duizenden extensie, gewoon even goed zoeken die complementair zijn op Magento. Kijk bv eens op http://mag-manager.com/

magentotemplates

Ik ken geen andere opensource ecommerce toepassing dat beter is dan Magento. Als je 20000 producten wilt aanbieden dan kan je ook best wel investeren in servercapaciteit.

Harold de Kinderen

Als magento niet de ideale oplossing is wat dan wel. Ik heb nu een oscommerce shop, maar zoek een betere optie met betere snelheden en seo.
Wie overtuigd me ??

Fred

Beste Harold, ik zie dat je intussen bent overgestapt op Magento. Een goede keus. Jammer genoeg is je webshop erg traag. Een beetje optimalisatie kan geen kwaad.Neem ook even je reviews onder de loep. i4-muzique heeft veel negatieve reviews zie ik.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond