Deel dit artikel
-

Magento grootste in standaard webcommercepakketten

Een meting van dataleverancier Icecat laat zien dat Magento Commerce de grootste is onder de standaard webcommercepakketten.

De software van Adobe staat verder op nummer drie in de lijst van meestgebruikte software waar webwinkels op draaien. Enkel maatoplossingen op Linux of Microsoft-software wordt vaker aangetroffen als ‘motor’ van online shops.

Icecat dook in zijn eigen statistieken, gegenereerd door 63.000 webwinkels en handelsplatformen, en constateert vijf configuraties ongeveer de helft van alle shops aandrijven.

De andere veelgebruikte standaard webcommercepakketten naast Magento zijn: PrestaShop, WordPress/Woocommerce en Joomla/VirtueMart. Opvallend genoeg zijn de laatste twee configuraties van huis huis ‘gewone’ CMS’en maar met een specialistische e-commerceaanvulling.

Foto: Danny Hope (cc)

Deel dit bericht

5 Reacties

Wim van Horen

Leuk, weer een lijstje, positie van Magento zal wel kloppen. Voor de rest betwijfel ik of dit soort overzichten correct zijn: vaak is de onderliggende technologie van de standaardiplossing niet te traceren (zie ook positie 1&2 Java vs Msft)

Martijn - Icecat NV

Zeker Wim. Dit is wat site-eigenaren zelf opgeven als hun eigen tech. E.e.a. is natuurlijk aan verandering onderhevig. Sommigen gebruiken ook een opstapeling van tech. Maar zoals iedere poll, het is wel een indicatie van populariteit.

Ruud

@Martijn,

Is dit o.b.v. jullie data? Aangezien jullie voornamelijk op specs van technische producten gericht zijn lijkt mij de verdeling meer gericht op die categorie (jullie meerwaarde bij het verkopen van een TV).

Meeste fashion, beauty en gevoelsproducten gebruiken Icecat (nog) niet namelijk.

Andre - ACGM Invent

Het beeld is representatief voor de doelgroep van Icecat.
Magento kan alleen worden betaald door de wat grotere bedrijven dan de gemiddelde ZZP-er.
De realisatie, het onderhoud en de hosting van Magento is substantieel hoger dan een eCommerce op basis van WordPress of Prestashop.

Een ZZP-er zal waarschijnlijk ook niet investeren in product informatie geleverd door Icecat en klopt de productdata zelf in.
Daarom kan je geen uitspraak doen over welk eCommerce platform het grootste is

De keurslager kan ook geen representatieve uitspraak doen over welk vlees het meest wordt verkocht. Blij de Keurslager koopt de middelklasse en hoger haar of zijn vlees maar er zijn veel meer vleeseters in de wat lagere klasses.

Maarten Soetens - Woensdag.nl

Ik vind de statistieken wat vreemd.

Er staan zowel webservers met de scripting taal vermeld (LAMP), als de webapplicaties die daar weer op draaien (zoals Magento).
Als er een Magento webshop is welke draait op een LAMP setup, wordt deze dan 2x gemeten? Of is dit willekeur?

Voor mij geeft dit in ieder geval geen beeld van daadwerkelijk gebruikte oplossingen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond