Deel dit artikel
-

Magento populairste e-commerceplatform in Nederland

Van alle Nederlandse e-commercewebsites draait bijna een vijfde op het platform Magento. OpenCart en WooCommerce bezetten de tweede en derde plek in Nederland.

Dit blijkt uit een onderzoek van Dutch-Tech Magazine, op basis van de meest recente data van datatool BuildWith.

Van de 66.865 websites in Nederland die e-commerce inzetten, draait 18,9 procent van de sites op e-commercetechnologie van Magento van Adobe. Dit zijn in totaal 12.651 websites, waarmee Magento overduidelijk het grootste marktaandeel heeft.

Met acht procent van de Nederlandse e-commerce sites komt open source e-commerce systeem OpenCart op een tweede plek. Op nummer 3 staat WooCommerce met 6,6 procent. CCV Shop, PrestaShop en Lightspeed volgen, met respectievelijk 5,7, 5,2 en 4,7 procent.

Een relatief onbekende speler die verrassend genoeg in de top 10 e-commerceplatformen van Nederland staat is Shopify. Er zijn wereldwijd 768.675 sites die Shopify gebruiken, waarvan er 3.008 in Nederland zitten.

De website van het platform zal binnenkort ook in het Nederlands beschikbaar zijn.

Deel dit bericht

3 Reacties

Patrick - Webwinkelcommunity

Wij kwamen op een andere volgorde in ons onderzoek:
https://www.webwinkelcommunity.nl/top-35-e-commerce-platforms/

Guapa E-commerce

Dit wisten wij al lang 😉

Klaas Koopman - SEO Specialist Klaas Koopman

Patrick, nu ben ik benieuwd wie er de betere data heeft, zodat we zeker weten welke nu echt de grootste is in Nederland. Wellicht een idee om de data te combineren?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond