Deel dit artikel
-

Magento stort zich op de B2B-markt

Magento, een van de grootste leveranciers van webwinkelsoftware, is een B2B-programma gestart om fabrikanten, groothandel en distributeurs te interesseren voor zijn oplossingen.

De voormalige eBay-dochter constateert dat al een substantieel deel van zijn klanten, een kleine dertig procent, de technologie inzet voor B2B-doeleinden. Daarom wordt nu met ontwerp- en ontwikkelbureaus als Alpine Consulting, Demac Media en eWave samengewerkt om eigenschappen aan Magento toe te voegen die ‘noodzakelijk en uniek’ zijn voor B2B e-commercesites. Het Magento Enterprise platform ondersteunt bijvoorbeeld per definitie responsive webdesign.

Grote B2B-klanten van Magento zijn onder meer Implant Direct (implantaten), SureGrip Foorwear (atletische schoenen) en W.S. Darley (militaire en andere toepassingen). Zij betalen vanaf 18.000 dollar per jaar voor het gebruik van het platform.

Magento is onderdeel van eBay Enterprise, dat onlangs is verkocht aan een groep investeerders.

Deel dit bericht

5 Reacties

Jaagers

Magento is inderdaad ideaal voor B2b relaties. Wij gebruiken het daar ook veel voor.

“Magneto is onderdeel van eBay Enterprise, dat onlangs is verkocht aan een groep investeerders.”

Ik denk dat jullie Magento bedoelen ipv onze grote Comic vriend.

Youwe

Magento is primair gebouwd voor B2C webshops. Het een aantal key-functionaliteiten die voor B2B een must-have zijn.

Wil je een B2B webshop beginnen moet je even goed kijken naar:
– Inrichten van meerdere accounts per debiteur. Magento gaat standaard uit van 1 account per klant.
– Klantspecifieke prijzen, in B2B heb je vaak klantprijs afspraken (naast kortingen)
– Grote catalogussen, wij hebben verschillende klanten die ruim over de 1 mln sku’s gaan
– Realtime voorraad informatie

Zo maar even wat veel voorkomende Magento inrichtingen waar je goed naar moet kijken. Heb je de goede modulen in huis, dan is Magento echt een fijn pakket om mee te werken.

BigBridge

Responsive design geldt gelukkig ook voor de Magento Community Edition hoor. Elke webshop wordt tegenwoordig in volledig responsive design gemaakt. Daarnaast zijn er op dit moment voor B2B toepassingen ook erg mooie extensies verkrijgbaar voor Magento. Hiermee zijn veel zaken zoals bestellen in bulk, koppelingen met ERP systemen etc mogelijk.

Jordi

Mijn erste vraag is dan meteen; heeft er iemand enig idee wat deze ‘noodzakelijke en unieke’ eigenschappen zijn die nu ontwikkelt gaan worden voor b2b e-commercesites? Hier ben ik erg benieuwd naar!

Sition

Magento is inderdaad standaard vooral voor B2C webshops geschikt. Met de juiste modules is het Magento B2B geschikt te maken. Overigens zijn oorspronkelijke oprichters van Magento een nieuw bedrijf begonnen. Er is nu een alpha release uitgekomen van een speciaal B2B e-commerce pakket.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond