Deel dit artikel
-

Magentobouwer Younify maakt doorstart

Websitebouwer Younify is failliet, maar de Servische ontwikkeltak zal bestaande- en nieuwe klanten blijven ondersteunen. Dat zegt oprichter en CEO Emile Koolstra tegen Emerce.

Younify, een van de grotere Magento ontwikkelaars in Nederland, heeft het faillissement zelf aangevraagd voor een doorstart met een financiële herstructurering. Daarbij kan het Magento Competence Center gewoon doorwerken. Daar zitten ook de meeste van de circa dertig werknemers.

Younify heeft sinds de oprichting in 2007 enkele jaren goed gedraaid, maar dit jaar kwamen er minder opdrachten binnen. De plannen moeten worden bijgesteld met een lagere overhead. “We hadden gerekend op groei, en die was er ook lange tijd, maar dit jaar liep het terug”, zegt Kooistra. “Er wordt meer op prijs gelet, vooral in de sectoren waarin wij werkzaam zijn, zoals fashion. Wij hebben meer mensen aangenomen dan we konden veroorloven. Voor ons soort werk is gedegen kennis nodig, die mensen haal je niet zomaar binnen.”

Behalve websites bouwen hield het Arnhemse bedrijf zich ook bezig met online marketing. Younify werkte voor onder meer Lief! Lifestyle, Amnesty, Thuiswinkel Award winnaar Yumeko, Gispen, Achmea en Mymiller. Begin dit jaar was er nog een grote klus voor Boom regionale uitgevers en ook was het bedrijf betrokken bij het webportaal 9straatjesonline.com.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond