Deel dit artikel
-

Makelaars NVM starten platform ‘Online Bieden’

Zeker veertig makelaars van de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen, zijn maandag gestart met het digitale platform NVM Online Bieden. Via de deelnemende NVM-kantoren kunnen woningen te koop worden aangeboden op funda en voorzien worden van het NVM Online Bieden-label.

Het platform maakt het biedproces volgens de makelaars transparanter en geeft potentiële kopers de mogelijkheid hun bieding gedurende het biedproces aan te passen.

‘Dit online platform is in deze tijd, nu de woningmarkt op steeds meer plaatsen oververhit raakt, een welkome aanvulling voor geïnteresseerde kopers’, zegt NVM-woordvoerder Roeland Kimman. ‘In veel regio’s in Nederland en met name in grote steden als Amsterdam, Utrecht en Groningen worden woningen in een mum van tijd verkocht. Met NVM Online Bieden maken alle gegadigden een serieuzere kans.’

Kimman ontkent tegenover Emerce dat de site een reactie is op online marktplaatsen waar onderhands wordt geboden op woningen.

Wie mee wil bieden op het online platform moet zich eerst bij het platform registreren en bij één van de deelnemende makelaars legitimeren. Om op een woning mee te kunnen bieden is aansluitend vooraf aanmelden bij die woning in het biedsysteem noodzakelijk.

Met NVM Online Bieden heeft de NVM vorig jaar in Amsterdam en Groningen een eerste proef gedaan. “Makelaars moeten nog wennen aan dit idee, vandaar het aantal deelnemers nog gering is.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond