Deel dit artikel
-

Makelaarsland hekelt misleidende teksten concurrent

Beetjehulp schetst op zijn site een onjuist beeld over de diensten van de Makelaarsland. Dat meent althans Jeroen Stoop, directeur bij Makelaarsland, die bepaalde teksten misleidend noemt: “Ze gooien het over deze boeg omdat ze hun eigen zaken niet van de grond krijgen.”

Makelaarsland spande een kort geding aan tegen de concurrent. Op de site van Beetjehulp wordt de eigen dienstverlening in een tabel vergeleken met die van andere makelaars op verschillende punten. In de vergelijkingstabel wordt onder meer aangegeven dat Beetjehulp, in tegenstelling tot Makelaarsland, de waardepaling van een huis laat doen door een lokale makelaar. Makelaarsland werkt met een landelijke makelaar.

Makelaarsland heeft het vermoeden dat Beetjehulp ‘het lastig heeft’: "Ze hoopten op 7.500 huizen, maar staan nu op 100. Dat ze het nu over deze boeg gooien, dat is in onze visie niet correct." Stoop: "Ze wekken de suggestie dat Makelaarsland bepaalde dingen niet doet. Dat is een oneerlijke manier om het lijf te redden." Op de site van Beetjehulp staat dat zij de onderhandeling laten uitvoeren door een lokale makelaar. Bij Makelaarsland staat in de tabel achter deze dienst een kruisje. "De consument leest dat bij Makelaarsland de onderhandeling niet wordt gevoerd door een makelaar. Dat is misleidend", aldus Stoop.

De teksten op de site zijn volgens Makelaarsland misleidend op twee manieren. De consument wordt misleid en de term lokaal klopt niet voor het product van Beetjehulp. "Volgens de Dikke van Dale betekent lokaal plaatselijk. Ik ken niet één makelaar die geen woning buiten zijn plaats in behandeling heeft. De term lokaal is bij hun dus onjuist", meent Stoop.

De directeur van Makelaarsland ziet Beetjehulp dat zij de concurrentie met Makelaarsland niet aankunnen. "Het steekt mij, dat ze het zo aanpakken. Wij doen het, zelfs nu de markt nog terugloopt, nog steeds goed. Zij krijgen het niet van de grond." Stoop is positief over het kort geding: "Wij verwachten dat we dit gaan winnen."

Bron foto: terren in Virginia (CC)

Deel dit bericht

3 Reacties

K L Hanssens

Wat een kinderachtig gedoe met die zogenaamde makelaars. Ik lees hun namen vaker i.v.m. rechtszaken dan met positieve berichten en/of consumentvriendelijkheid. Vroeger had ik wel vertrouwen in ter zake kundige makelaaars bij o.g. transacties maar nu plaatsen zij zich snelle wereld van Beun de Haas, witwassers en growshopcriminelen.

Luc Franken

Wellicht niet zo handig gezien het feit dat ze nu die concurrent toch aardig in de spotlight zetten. Gelukkig staat hun naam nog in de titel en niet die van de concurrent 😉

Harry Hilton

Ik hekel makelaars in het algemeen 😉

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond