Deel dit artikel
-

‘We maken het beste mobiele logboek voor reizigers’

Een kleine groep testers is er nu al mee op reis en in juli kan heel Nederland de app Polarsteps downloaden. “De online wereld is voor reizigers niet meer veranderd sinds travelblogs als Waarbenjij.nu”. Koen Droste en zijn compagnons zetten de volgende stap.

Gisteren ging de site van Polarsteps.com live, maar wie de app wil proberen moet nog een paar weken geduld hebben. De laatste besloten testen worden nu gedaan om nog voor de zomervakantie helemaal live te kunnen gaan.

Reizigers die hun ervaringen willen vastleggen, deden dat vroeger in een schrift of op ansichtkaarten. Toen het web kwam, werd dat grotendeels vervangen door blogs die al dan niet openbaar waren. “Daarna is er niets meer gebeurd. Met Polarsteps gaan we uit van de route die iemand aflegt. Die wordt vastgelegd in de app en is desgewenst met bekenden via Twitter en Facebook te delen.”

Het grafisch element weegt zwaar in het design van de dienst. Stippen op de landkaart markeren de plaatsen waar de reiziger verblijft. Maar die vormen op zich nog geen beschrijving van iemands belevenissen. Aan ieder punt op de kaart kan de reiziger daarom ook teksten en foto’s toevoegen. “Het verhaal van de reis staat centraal”, aldus Droste die de reisdienst als project naast zijn normale werkzaamheden bij Upcoming.nl doet.

“Je hoeft de reis niet handmatig bij te houden. De app ziet op basis van informatie van de GSM-masten waar je bent. Wanneer je in een hostel of elders een WiFi-punt vindt, kun je informatie over locatie en teksten en foto’s uploaden. Dat voorkomt een bill shock.”

Polarsteps is nu nog een project van vijf enthousiaste reizigers. Het eerste jaar zal de app enkel in Nederland worden aangeboden. De reclame moet vooral via social media plaatsvinden.

Afgelopen zomer heeft het team een kleine externe investering ontvangen om het product te maken. Achter de schemen wordt nu gesproken over een vervolgronde om van het product een bedrijf te maken dat ook buiten Nederland opereert.

Het team denkt op een aantal manieren geld te kunnen verdienen. Allereerst met het drukken van boeken met daarin de foto’s en teksten van de reis. “Op het moment dat je thuiskomt, ligt het album op de deurmat.” Daarnaast wordt aan bepaalde premium features gedacht en het bieden van reserverings- en boekingsmogelijkheden voor locaties of events.

Deel dit bericht

2 Reacties

Roos Hijlkema

Te gek.
Misschien is het een idee meerdere accounts aan elkaar te kunnen koppelen..
Wij zeilen met groepen meerdaagse tochten op de Nederlandse wateren en het zou natuurlijk te gek zijn als de verschillende momenten/beelden van een ieder bij elkaar gebracht kunnen worden. Dat we aan het eind van de reis iedereen een gezamenlijk album kunnen bieden!

Succes met alles! Groeten,

Roos en Maurits

Henk

Geachte heer,

Ik vind het bijzonder jammer dat deze App niet in het Nederlands kan worden vertaald.
Misschien iets voor de toekomst, zou voor veel Nederlanders heel mooi zijn.

Met vriendelijke groeten.

Henk

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond