Deel dit artikel
-

Maker slimme thermostaat haalt 80 miljoen dollar op

Nest, de maker van de slimme thermostaat, heeft 80 miljoen dollar bij investeerders opgehaald, die het bedrijf waarderen op 800 miljoen dollar. Nest verkoopt nu gemiddeld 40.000 tot 50.000 thermostaten per maand. Vooral in Europa.

Geestelijk vader van de lerende thermostaat is niemand minder dan Tony Fadell, die bij Apple de iPod introduceerde. Het apparaat onthoudt op welke tijdstippen en dagen je je hem instelt en probeert aan de hand hiervan een patroon te ontdekken.

Met 40.000 tot 50.000 thermostaten per maand kan deze zomer het aantal van 1 miljoen verkochte exemplaren worden gehaald. Opvallend is dat een belangrijk deel van de verkoop wordt gerealiseerd in Europa. In de VS wordt het apparaat verkocht via grote ketens van Best Buy en Apple Store.

De nieuwe financieringsronde werd geleid door Google Ventures, samen met onder meer Venrock. Met dat geld wil Nest onder meer nieuwe producten ontwikkelen. Het bedrijf wil de mogelijkheden van het product verder uitbreiden, zodat ook licht en alarminstallaties kunnen worden aangestuurd.

Deel dit bericht

3 Reacties

Merel

En waar wordt deze hier verkocht?
Fijne vernieuwing en hij ziet er erg mooi uit!

Robert

Ach kijk. Alweer een zinvolle bijdrage aan het artikel. Maar daar gaat het natuurlijk ook niet om. Het gaat erom om je eigen url even te pluggen natuurlijk.

Bedankt Merel!

Emile

Hoge coolness factor: Ecobee doet echter al jaren hele gave dingen met een thermostaat.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond