Deel dit artikel
-

Makers NFT game failliet na miljoeneninvestering

Het Nederlandse gamebedrijf DreamFuel Games van jeugdvrienden Marc Bruinsma en Sander Dijkens is failliet, luttele weken nadat een investering van 3,6 miljoen dollar was aangekondigd.

DreamFuel Games, opgericht in 2020 en sinds kort gevestigd te Amsterdam, ontwikkelt games waarbij gebruikers met cryptovaluta aankopen kunnen doen.

De startup met 30 medewerkers heeft onlangs zijn eerste game Infinity gelanceerd, naar eigen zeggen de eerste ‘play-to-earn’-game.

Er wordt gestreden om wie het meest prestigieuze kasteel bouwt, terwijl zeldzame NFT-decoraties kunnen worden aangekocht. Het uiteindelijke doel is om de ‘King of Infinity Skies’ te worden. 50.000 stukken land kwamen begin augustus vrij. DreamFuel lanceerde een eigen token, $ISKY, dat wordt gebruikt voor alle in-game aankopen en transacties.

De recente financiering kwam van buitenlandse investeerders SkyVision Capital (Hong Kong), Jump Capital (VS) en OKx Blockdream Ventures (Seychellen).

Curator Erick Quaars kon vanochtend nog niet vertellen wat de reden is van het faillissement. Wel is de waarde van NFT’s de laatste tijd behoorlijk gedaald.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

 

 

 

Deel dit bericht

3 Reacties

Ron Zwachtel

Good riddance, stelletje geldgraaiende prutsers. Hebben nog nooit in hun leven een fatsoenlijke game gemaakt, dachten even denken snel binnen te lopen.

TNT

NFT gaming is onmogelijk en verspilling van tijd. Geld moet ergens vandaan komen, elke keer als er geld uit het systeem wordt gehaald dan moet dat ook ergens in het systeem gestopt worden. Axy Infinity heeft al zo prachtig heeft geïllustreerd waarom het gewoon niet werkt. Crypto is niks, levert niks op en het geld komt vanuit ofwel wat andere er in stoppen omdat ze er in geloven of washtrades.
Standaard marktwerking er automatisch voor dat NFT based (play-to-earn) games uiteindelijk altijd sterven.
De truck is play to enjoy, zoals games ook gemaakt moeten worden.

Volkrad

niet de eerste play to earn game en zeker geen pareltje. Zeer terecht dat het failliet is al vraag ik mij af wat de twee vriendjes hebben verdiend met dit mislukte project.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond