Deel dit artikel
-

Malafide domeinverkoper Trademark Office failliet verklaard

De malafide domeinverkoper Trademark Office uit Groningen is failliet verklaard. Het faillissement is aangevraagd door Berntsen Mulder Advocaten die gedupeerden bijstaat.

Trademark Office hield zich bezig met de verkoop van domeinnamen. Dat deden zij – ook volgens de rechter – op een misleidende manier. Vele honderden (veelal kleine) ondernemingen gingen met Trademark Office in zee omdat volgens de verkoper een andere partij een gelijkluidende domeinnaam met een andere extensie wilde vastleggen. Onder druk van die mogelijke concurrentie zwichtten veel ondernemers.

In werkelijkheid was er echter helemaal geen kaper op de kust. Daarbij rekende Trademark Office hoge tarieven voor de domeinnamen, terwijl ondernemers die zelf ook voor een fractie van dat bedrag zelf kunnen vastleggen.

Er volgden diversen rechtszaken die Trademark verloor. Trademark moest van de rechter de proceskosten betalen, maar had dat tot vlak voor de faillissementsaanvraag in december niet gedaan. Oprichter Jonathan Oudekerk liet daarop weten dat hij het bureau had verkocht.

Danny Sahit, de nieuwe directeur, verklaarde vervolgens dat hij de proceskosten wegens geldgebrek niet kon betalen, maar stelde alsnog een betalingsregeling voor. Die bleef echter ook uit.

Trademark Office, dat sinds kort opereerde onder de nieuwe naam Lectual Europe, is 15 januari door de rechtbank in Noord-Nederland failliet verklaard. Het advocatenkantoor heeft verzocht een fraudecurator aan te stellen. Deze kan de bestuurders van Trademark in privé aansprakelijk stellen voor alle schulden van het bedrijf.

Volgens het Groninger nieuwsplatform Sikkom werden de activiteiten al enige tijd voortgezet onder de naam Calljob, volgens de Kamer van Koophandel een van de handelsactiviteiten van Lectual Europe. De werkwijze is of was identiek aan Trademark Office. De verkopers werden vorig jaar geronseld met coke, strippers en valse beloftes.

Deel dit bericht

2 Reacties

Martijn

Soms is falliet gaan de enige oplossing om een doorstart te maken; zullen ze wel doen hoor want onkruid vergaat immers niet en een vos verleert nooit zijn streken!

Arie

Die gasten gaan gewoon door onder een andere naam:

https://www.sikkom.nl/hoe-calljob-minderjarigen-ronselt-met-coke-strippers-en-valse-beloftes-1/

Bizarre lui.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond