Deel dit artikel
-

Malafide loodgieters worden door Google definitief geweerd

Google gaat advertenties van loodgietersbedrijven weren op zijn platform. Dat heeft het bedrijf laten weten aan de Consumentenbond. De Consumentenbond had aangedrongen op stappen na aanhoudende klachten over malafide loodgieters.

De Consumentenbond waarschuwt al jaren voor malafide loodgieters. Gedupeerde consumenten melden dat ze honderden en soms zelfs duizenden euro’s moeten betalen voor eenvoudige klusjes. Bijvoorbeeld door een prijs per meter te rekenen bij het gebruik van een ontstoppingsveer. En ook mystery-onderzoekers van de Consumentenbond liepen tegen louche praktijken aan.

Malafide loodgieters betalen een fortuin aan Google om hoog in de zoekresultaten te komen. In 2021 verwijderde Google al advertenties van slotenmakers. Dat zorgde voor een flinke afname in het aantal klachten. Daarom drong de Consumentenbond er bij de techreus op aan om hetzelfde te doen bij loodgietersbedrijven.

Na meerdere gesprekken met de toezichthouder heeft Google besloten om op korte termijn advertenties voor loodgietersdiensten in Nederland te verbieden. Het is onduidelijk of bonafide installatiebedrijven nog wel met loodgieterdiensten mogen adverteren.

Deel dit bericht

1 Reactie

Arne

Rare koptekst want ook bonafide bedrijven worden keihard geweerd. De goeden lijden onder de kwaden helaas.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond