Deel dit artikel
-

Management buy-out bij eFusion, uitbreiding naar Duitsland

De broers Patrick en Marcel Helmer hebben eFusion, toeleverancier van en voor webwinkels, overgenomen van investeerder Annexx Group.

Patrick Helmer: “We hebben het bedrijf met een aantal informals overgenomen omdat er meer waarde in zit dan er nu wordt uitgehaald. Dat werd me duidelijk toen ik daar eerder interimwerk deed.” De partij die eFusion op 10 juni verkocht, heeft een breed portfolio waardoor het lastig bleek om messcherpe marktfocus te houden.

“Onze ambities zijn om onze positie in Nederland te versterken in de breedte en de diepte, ook met gerichte overnames. Daarnaast gaan breiden we uit naar het buitenland.” In het derde kwartaal is Duitsland aan de beurt, daarna volgt Frankrijk en Zuid-Europa. De Franse markt wordt betreden met een lokale partner.

eFusion bouwt webshops, maar levert ook zaken als fulfillment, marketing, logstiek, retourafhandeling en in enkele gevallen zelfs de exploitatie voor derden. Helmer merkt dat traditionele retailers steeds meer behoefte krijgen om op professionele wijze hun e-commerceacitiviteiten op te tuigen. Daar speelt zijn bedrijf met twaalf man op in via onder meer SEOshop, WordPress en Prestashop. “Ik denk dat we binnen twee jaar in omvang kunnen verdrievoudigen qua personeel.”

De jonge onderneming bedient zo’n tweehonderd klanten in Nederland en België.

Patrick Helmer, dertig jaar, is commercieel directeur. De algemene leiding komt in handen van broertje Marcel van vierentwintig.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond