Deel dit artikel
-

Manutan opent marktplaats voor bedrijfsbenodigdheden

Manutan opent komend voorjaar een marktplaats waarop naburige bedrijven bedrijfsbenodigdheden kunnen huren, verhuren en uitlenen. De dienst wordt vanaf januari actief gepromoot in vier regio’s. “We kunnen ondernemers veel tijd besparen”, aldus innovatiemanager Olle Peters.

“Er zijn veel stilstaande assets binnen bedrijven. Met de besloten marktplaats die we per 1 maart voor ons klanten lanceren op Slimmergebruiken.nl besparen zij op inkoop en zetten ze aanwezige middelen beter en duurzamer in”. Innovatiemanager Olle Peters vreest niet dat dat kanibaliseert. Zijn bedrijf blijft een centrale rol houden, nu niet als verkoper maar bemiddelaar en dus dienstverlener naar zijn klanten.

Gebruikers van Slimmergebruiken.nl kunnen talloze soorten bedrijfsbenodigdheden beschikbaar stellen. Als de items te koop zijn bij Manutan zorgt dat bedrijf voor keurig productpagina’s met teksten en fotografie. Zo niet, dan kan de verhuurder (=eigenaar) die informatie zelf uploaden. “Klanten zijn, net als op Marktplaats.nl, zelf verantwoordelijk voor de afhandeling van de transactie. Als het een succes wordt, voegen we daar zelf mogelijk ook de componenten logistiek en distributie aan toe”, maar over kan Peters nog niet in de toekomst kijken.

De technische achterkant van de marktplaats wordt geleverd door specialist Floow2.

Peters over een van de uitdagingen: “Normaal ‘pushen’ we als bedrijf het aanbod. Nu moeten we de vraag gaan creëren.”

In vier regio’s zullen klanten actief worden gestimuleerd om hun bedrijfsraad te delen met naburige onderneming. Verhuren of uitlenen, het kan allebei. Dat gebeurt in de regio’s Amsterdam, thuishaven Den Dolder, Hengelo/Enschede en Tilburg.

“We zullen gerust fouten maken, maar alleen dan leer je. We hebben sowieso drie jaar de tijd om hieraan te werken.”

Het project wordt vooralsnog niet geïntegreerd in de eigen Manutan-site om de snelheid erin te kunnen houden. Het is niet uitgesloten dat de marktplaats op termijn ook in andere Manutan-landen wordt ingevoerd.

Foto: Stew Dean (cc)

Deel dit bericht

4 Reacties

Arnoud

Manutum = Manutan lijkt me?

Niels

Of anders Monuta?

Hebben ze een jaar lang deze commercial, is de naam nóg onbekend…
http://youtu.be/0O5aZaG-ao0

Erwin Boogert

Overtoom, Overtam, Ometam, Tovetam, Manutum, … ik ben ergens voor de eindstreep gestruikeld. Maar, met een beetje hulp van de mailende meelezers en reageerders is het eindelijk toch Manutan geworden ::controleert spelling voor de zekerheid nog een keer:: Ja. Dank dank.

Fokke Hoogterp

We doen het in één keer goed.:

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond