Deel dit artikel
-

Marc Duijndam nieuwe directeur funda

Ondernemer Marc Duijndam wordt per 1 oktober de nieuwe algemeen directeur van huizensite funda.

Het lijkt een naadloze overgang te worden. Eind deze maand vertrekt huidig directeur Joep Ketelaar, een dag later begint Duijndam. De Raad van Commissarissen heeft de nieuwe baas dan ook niet ver hoeven zoeken. De voormalig Beneluxbaas van Google is sinds twee jaar al commissaris bij de advertentiesite van de NVM-makelaars.

Duijndam was de laatste tijd onder meer betrokken bij de Europese uitrol van het bedrijf ADPS. Dat is een online informatiedienst waarmee webwinkels prijselasticiteit kunnen bereiken over de verschillende online kanalen. Op het moment van schrijven is niet bekend of en in welke hoedanigheid Duijndam hierbij blijft betrokken.

Gerard Cremers, voorzitter van funda’s Raad van Commissarissen: “Hij kent het werkveld waarin funda opereert en zich verder moet ontwikkelen zeer goed. Daarbij is hij commercieel-creatief onderlegd om kansen te bedenken, te signaleren en te herkennen, en vervolgens deze proactief te initiëren.”

Joep Ketelaar verlaat de huizensite na vijf jaar. In die periode bracht hij focus aan in een bedrijf dat van alles wilde doen. Dat varieerde van een Ierse huizensite, designproducten, vakanties en finance. Ketelaar tegen Emerce: “De cash flow was twee miljoen negatief. We zijn terug naar de basics gegaan.” De niet-kernactiviteiten werden gestopt. De omzet ging in vijf jaar van elf naar twintig miljoen euro (PDF).

Duijndam krijgt te maken met een dienst die in toenemende mate op mobiele dragers, thuis en onderweg, wordt gebruikt. Een kleine veertig procent van het bezoek aan funda komt van telefoons en tablets. De vaste en mobiele kanalen zouden niet op elkaar kanibaliseren.

Deel dit bericht

5 Reacties

Wouter Hulst

Marc – congrats!

Eylard Wurpel

Marc, van harte. Leuke uitdaging 🙂

Arno Borger

Veel succes bij de nr1 marktplaats van woningaanbod in Nederland!

Robert Bruil

Gefeliciteerd!

Nini Spits

Veel succes Marc!!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond