Deel dit artikel
-

Marco Derksen stapt op als IAB-voorzitter

De voorzitter van brancheorganisatie IAB Nederland Marco Derksen stelt zijn zetel ter beschikking. “De houdbaarheidsdatum is voorbij”, zegt hij.

Na twee maal twee jaar voorzitterschap van het lokale IAB heeft Derksen de maximum termijn bereikt. "Vanaf morgen staat de vacature op de site IAB.nl".

Zojuist maakte Derksen zijn vertrek bekend tijdens het jaarcongres IAB Interact. Het is de tweede keer dat dit congres in Nederland wordt georganiseerd. De internationale versie daarvan vindt in de zomer van 2011 weer in Barcelona plaats.

Sinds dit jaar heeft IAB Nederland een driekoppige vaste bezetting.

De brancheorganisatie rekent ieder jaar uit hoeveel adverteerders uitgeven bij digitale kanalen. In 2009 was dat 815 miljoen euro. Derksen verwacht dat de groei over 2010 groter is dan de 1,7 procent van vorig jaar, maar niet de dubbele cijfers zoals in Engeland.

Alain Heureux, baas van IAB Europa, verwacht dat reclamebestedingen op internet in de komende jaren sterk zullen groeien ten koste van de traditionele media. "De cijfers over het eerste half jaar van 2010 wijzen daar in alle Europese landen op".

Deel dit bericht

1 Reactie

Hans van Schip

Benieuwd wie het gaat worden. Misschien eens tijd voor een dame?Marco in ieder geval veel succes gewenst met wat hij verder gaat doen. Gr. Hans

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond