Deel dit artikel
-

Mark Rutte en Neelie Kroes op bezoek bij Tim Cook (Apple) en Elon Musk

Maandag spreken minister-president Rutte en speciaal gezant van StartupDelta Neelie Kroes tijdens een lunchbijeenkomst met de topman van Apple, Tim Cook. Dit in het kader van een werkbezoek aan Silicon Valley dat in het teken staat van innovatieve samenwerking.

Samenwerking met bedrijven en kennisinstellingen in Silicon Valley biedt grote kansen voor Nederland. Veel bedrijven uit Silicon Valley vestigen een deel van hun Europese activiteiten in Nederland. Andersom zijn steeds meer Nederlandse bedrijven actief in Silicon Valley.

Het bezoek start zondagmiddag 31 januari met een ontmoeting tussen Rutte en Gouverneur Brown van Californië. Aansluitend spreken Rutte en Kroes met Nederlandse ondernemers die actief zijn in en rond Silicon Valley.

Maandag spreken zij met de Chief Operating Officer (COO) van Facebook, Sheryl Sandberg. Ook krijgen zij een rondleiding over de Facebookcampus. Aansluitend staat een bezoek gepland aan de Tesla Fremont Fabriek, waar de deels zelfrijdende elektrische auto’s geproduceerd worden. Vervolgens gaan Rutte en Kroes naar het IT-bedrijf Cisco, dat zijn Europese hoofdkantoor in Amsterdam heeft.

Na Apple staat Uber op het programma. Sinds 2013 heeft dit Amerikaanse bedrijf zijn internationale hoofdkantoor in Amsterdam. Aansluitend staat een bezoek gepland aan Planet Labs, een wereldwijde ontwikkelaar van nano-satellieten. De dag wordt afgesloten met een diner met Amerikaanse investeerders die actief zijn in Nederland.

Dinsdagochtend 2 februari staat een bezoek aan Stanford University op het programma. Deze vooraanstaande universiteit speelt op het gebied van onderzoek en innovatie een cruciale rol in Silicon Valley. Het bezoek aan Silicon Valley wordt afgesloten met een ontmoeting met de topman van Tesla, Elon Musk.

Het bezoek is ook deels bedoeld als voorbereiding op Startup Fest Europe. Overal in het land vinden in mei evenementen plaats waar matchmaking, kennisdeling en inspiratie centraal staan. De officiële kick-off vindt plaats op dinsdag 24 mei in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Binnenkort wordt het programma bekendgemaakt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond