Deel dit artikel
-

Mark Zuckerberg ontkent kritiek klokkenluider

Topman Mark Zuckerberg weerlegt de kritiek van klokkenluider Frances Haugen dat het platform zijn eigen winst boven de veiligheid van gebruikers plaatst.

Facebook werd afgelopen weekend in verlegenheid gebracht door de onthullingen van 37-jarige datawetenschapper Frances Haugen, een voormalig medewerker van het bedrijf, die zegt dat Facebook bewust een aantal noodmaatregelen die de verspreiding van desinformatie moesten tegengaan bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen vorig jaar november, heeft uitgeschakeld.

Zij suggereert dat door de controverse te voeden, gebruikers vaker op Facebook keken en er meer advertenties verkocht werden.

Haugen gaf interviews aan CBS en The Wall Street Journal en getuigde dinsdag al gelijk in een hoorzitting over Facebook in de Amerikaanse Senaat.

In een blogpost schrijft Zuckerberg dat recentelijk nog een wijziging in het algoritme is doorgevoerd waardoor minder virale content wordt getoond. Wel erkent hij dat hierdoor minder advertenties zijn verkocht.

Zuckerberg stelt verder dat adverteerders juist niet willen dat advertenties naast controversiele berichten worden geplaatst.

Ook het verwijt dat Facebook uit eigen onderzoek weet Instagram slecht is voor het zelfbeeld van tienermeisjes, legt Zuckerberg naast zich neer. Hij wijst op een wetenschappelijk programma waarmee Facebook dit soort belangrijke kwesties juist hoopt te begrijpen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond