Deel dit artikel
-

Mark Zuckerberg ziet verschuiving naar intieme communicatie

Facebook topman Mark Zuckerberg denkt dat sociale netwerken zich meer gaan ontwikkelen richting intieme communicatie. Dat zou betekenen dat chatapps als Messenger en WhatsApp een grotere rol gaan spelen.

Zuckerberg schrijft in een uitgebreide analyse dat het een-op-een versturen van berichten en korte verhalen een belangrijke groei doormaakt en mensen steeds minder graag informatie delen in grotere groepen. Wellicht ook als gevolg van de vele privacyschandalen.

Ook sterke versleuteling, end-to-endencryptie, wordt volgens Zuckerberg een belangrijk middel in de toekomst.

Zuckerberg schrijft: ‘Ik kan begrijpen dat veel mensen denken dat we geen privacyvriendelijk platform kunnen bouwen, omdat we op dat gebied geen sterke reputatie hebben, en wij ons telkens hebben gericht op open communicatie. Maar we hebben herhaaldelijk laten zien dat we diensten kunnen ontwikkelen waar mensen om vragen.’

Of en wanneer Facebook verandert is niet duidelijk. Zuckerman geeft aan dat dat best eens jaren kan duren.

De topman had al eerder laten weten dat hij de chatdiensten van zijn apps Messenger, WhatsApp en Instagram met elkaar wil laten integreren.

Deel dit bericht

1 Reacties

bert

Wat een creep. Hij knoopt drie grootste netwerken aan elkaar, 3 miljard persoonlijke netwerken in beeld is meer waard van inzage in berichtverkeer. Dit is gewoon EU en co paaien, ze moeten gewoon integratie verbieden.
Ik bedenk me steeds vaker dat we peak internet rond 2010 hadden. Mijn kinderen hebben geen idee hoe internet ooit was, het lijkt steeds meer op de scene uit Tron 2 waar papa zijn zoontje naar bed brengt en uitlegt hoe hij het netwerk bedoeld had.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond