Deel dit artikel
-

Marketeers worstelen met balans online en offline media

Een groot deel van de marketeers wereldwijd geeft aan nog niet de juiste balans en synergie te hebben gevonden in de inzet van online en offline media. Zo worstelt driekwart nog steeds met het meten van cross-channel inspanningen. Dat blijkt uit het jaarlijkse Kantar-onderzoek Getting Media Right: Marketing in Motion onder senior adverteerders, mediaplanners en uitgevers.

Slechts 7 procent van de ondervraagden zegt over alle noodzakelijke data te beschikken. En volgens meer dan de helft van de marketeers is de data die wél beschikbaar is, moeilijk te integreren, wat wel nodig is om tot bruikbare inzichten te komen.

Het lijkt erop dat er in 2020 wereldwijd wederom aanzienlijk meer geld zal gaan naar digital advertising. Marketeers zoeken naar manieren om hun media-mix te optimaliseren. 84 procent van de marketeers is van plan komend jaar meer te investeren in online video advertising. 70 procent wil meer besteden aan social media en 63 procent zegt meer te gaan uitgeven aan podcasts.

Dit staat in scherp contrast met de geplande bestedingen voor printmedia. 70 procent zegt minder te gaan besteden aan advertenties in tijdschriften en 66 procent is van plan minder in de krant te gaan adverteren. In Nederland zie je dezelfde tendens, hoewel de schaarste aan online video hier mogelijk een remmende werking op zal hebben.

Ondanks de verwachtte groei in online adverteren, blijft het meten van het effect van digitale adverenties een uitdaging voor marketeers. ‘Walled gardens’ en andere blinde meetvlekken maken het moeilijk om de cross channel performance goed in kaart te krijgen. Adverteerders weten daardoor vaak niet hoe hun merkcampagnes het over de verschillende kanalen heen doen.

Vier op de vijf marketeers gebruiken momenteel programmatic targeting voor hun campagnes, en dat aantal zal in 2020 waarschijnlijk stijgen naar 90 procent. Toch is bijna een op de drie adverteerders er niet gerust op de juiste doelgroepen

Het grootste gedeelte van de branche – bijna de helft van de bureaus en bijna driekwart van de adverteerders – is nog niet voorbereid op een wereld zonder cookies. Veel marketeers zijn bezorgd over de gevolgen die deze verandering voor de branche kan hebben.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond