Deel dit artikel
-

Marketingbureau Yourzine opent vestiging in China

Het Nederlandse online marketingbureau Yourzine heeft een vestiging geopend in China. Yourzine start haar activiteiten in Peking met een team van 16 lokale medewerkers. Het bedrijf gaat software en diensten leveren op het gebied van e-mail marketing, online onderzoek en mobiele marketing. Yourzine bestaat sinds 2001 en is onderdeel van de Lectric Groep.

Het kantoor in Peking is de eerste buitenlandse vestiging van Yourzine. Aanleiding voor het openen van de vestiging is volgens Yourzine een studie naar de mogelijkheden op de Chinese markt. Uit de studie blijkt volgens het bureau dat er vanuit het Chinese bedrijfsleven veel interesse is in permission based e-mail marketing, het sturen van commerciële e-mail naar mensen die daar vooraf toestemming voor hebben gegeven.

“Bedrijven in China waren gewend om lukraak e-mail te versturen. Dat kan nu niet meer, omdat de Chinese overheid nu erg bezig is om spam tegen te gaan,” zegt Michiel van Riemsdijk, algemeen directeur van Yourzine, tegen Emerce. Yourzine verzamelt zelf geen e-mail adressen, maar adviseert bedrijven wel over adresbestanden. Het bureau is met name gespecialiseerd in het leveren van software pakketten waarmee bedrijven hun campagnes kunnen uitvoeren, van het creëren van een e-mail tot het verzenden.

Tot nu toe heeft Yourzine vijf klanten geworven in China. Het gaat volgens Van Riemsdijk om een mix van multinationals en lokale bedrijven.

Het kostte Yourzine ruim een jaar voorbereiding om de Chinese vestiging op te zetten. Met name de regelgeving waaraan voldaan moet worden in China, zorgde voor de nodige inspanningen, zegt Van Riemsdijk. Ook het werven van personeel was een behoorlijke klus. “Er is hier veel aanbod van personeel, maar wij zochten mensen die ook de Engelse taal beheersen. Het vinden van zulk personeel bleek een lastige klus.”

De officiële opening van de vestiging, volgens Chinees gebruik, vond afgelopen vrijdag plaats, vertelt Van Riemsdijk. Bij de opening waren vertegenwoordigers van de Nederlandse ambassade, de Chinese overheid en het bedrijfsleven aanwezig.

Deel dit bericht

2 Reacties

Bas Ter Burg

Na Webpower nu Yourzine….. wie volgt. Genoeg ruimte in dat grote land, veel bereik en zeer snel opkomende economie!

Gerben Zeeman

Allereerst groeit Lectric, ook met de dochter Yourzine, op een verrassend snelle wijze in Nederland. En nu dus ook buiten Nederland.Voor de Chinezen ook boeiend. Je ziet dat zij op alle mogelijke manieren aan het groeien zijn om communicatie, reclame, marketing en vormgeving aan te leren op Europese wijze. Zo hoorde ik laatst dat diverse kunstacademies in China o.a. Nederlandse docenten voor een half jaar les laten geven. Dit "lesgeven" gebeurt voor grote collegezalen waar kunstacademiestudenten (circa 300 a 400 per keer) massaal leskrijgen in grafisch ontwerp op Europese wijze. Dus Yourzine, let op! Ook in deze online business zullen Chinezen zich kennis en kunde eigen maken en zo snel mogelijk (goed of niet goed) zelf gaan doen. Ben benieuwd!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond