Deel dit artikel
-

Markt cloudgaming verdubbelt dit jaar tot 1,4 miljard dollar

De markt voor cloudgaming zal komende jaren honderden procent groeien, zo verwacht de Nederlandse onderzoeker van de internationale gamingmarkt Newzoo.

De gamingmarkt krijgt komende jaren met ingrijpende veranderingen te maken. Door de spellenmarkt via de cloud te ontsluiten, en daarmee de noodzaak tot aanschaf van een dure console te vermijden, wordt de markt toegankelijker. Dat vertaalt zich in de toestroom van meer spelers die elk meer en langere spelsessies houden.

Het beeld dat Newzoo schetst is dat de cloudgamingmarkt in 2020 633 miljoen dollar groot was en dit jaar groeit naar 1,4 miljard.

De onderzoeker rekent voor dat eind 2021 rond de 24 miljoen mensen een abonnement zullen hebben bij een leverancier van spellen in de cloud. Opmerkelijk genoeg lijkt Google, ondanks zijn generieke marktmacht en investeringen in dit domein, gaan speler van formaat. Hooguit een kleintje. De vier partijen die Newzoo noemt zijn: Microsoft met zijn xCloud, Amazon en Facebook en NVIDIA met izjn GeForce NOW service.

Foto: Stefan S (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond