Deel dit artikel
-

‘Markt voor digitale bedrijfsopleidingen verdubbelt tot 2018’

De markt voor digitale bedrijfsopleidingen groeit hard. De wereldwijde omzet van  ‘e-learning’, momenteel 91 miljard dollar, zal tot 2018 verdubbelen. Dat blijkt uit de studie Corporate learning goes digital – How companies can benefit from online education van Roland Berger Strategy Consultants.

Bedrijfsopleidingen vormen één van de snelst groeiende sectoren in de onderwijssector. Meer dan de helft van de Europese bedrijven biedt medewerkers momenteel online-trainingen aan, in de VS is dat 77 procent. Er zijn drieduizend Europese aanbieders van e-learning en hun aantal neemt snel toe.

In 2005 staken investeerders 52 miljoen dollar in technologische ontwikkelingen voor e-learning. Zeven jaar later was dat bedrag opgelopen tot 1,2 miljard dollar. De bekende Britse onderwijs-aanbieder Pearson haalt inmiddels 45 procent van de omzet uit online-activiteiten.

Dat bedrijven sneller dan vroeger moeten inspelen op veranderingen in de markt, stimuleert de groei van e-learning. In veel industrieën is vaak geen tijd meer om medewerkers rustig bij te scholen. Dat moet gebeuren tegelijk met het implementeren van nieuwe strategieën.

Wel is de markt voor online-leren volgens het onderzoek erg gefragmenteerd. De uitdaging voor bedrijven is om in het enorme aanbod de juiste instrumenten te vinden. ‘Om e-learning efficiënt te laten zijn, moet het passen bij de bedrijfscultuur en -strategie.’

E-learning in cijfers

– 52 miljoen dollar investeerden bedrijven in 2005 in technologische ontwikkelingen voor e-learning. Vandaag de dag investeren ze meer dan 1,2 miljard dollar.

– 91 miljard dollar gaat er momenteel om in de e-learning-industrie.
Tot 2017 zal de markt met 20 procent groeien.

– 4 procent van de Amerikaanse bedrijven bood in 1995 e-learning aan als
onderdeel van de ontwikkelingsprogramma’s voor hun medewerkers. Vandaag de dag doet 77 procent van de bedrijven dat.

– 3000 Europese bedrijven houden zich bezig met e-learning.

– 10 miljoen gebruikers hebben de drie grootste aanbieders van massive open
online courses (MOOCs).

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond