Deel dit artikel
-

Markt voor online kansspelen in Nederland gegroeid

De markt voor online kansspelen in Nederland is in de afgelopen jaren gegroeid, ook al was het aanbieden van online kansspelen illegaal. Dat staat in het rapport Omvang online kansspelmarkten van de Kasspelautoriteit.

De groei is toe te schrijven aan de voortschrijdende digitalisering; groei wordt waargenomen in zowel landen waar online kansspelen gereguleerd worden als in landen waar ze illegaal zijn.

Naar schatting 1 miljoen Nederlanders neemt weleens of vaker deel aan online kansspelen; zij kunnen nu alleen spelen bij illegale aanbieders. Daar zijn deelnemers niet beschermd, bijvoorbeeld tegen het ontwikkelen van kansspelverslaving.

Uit het rapport Omvang online kansspelen blijkt dat het mogelijk is om zeker 9 van de 10 spelers weg te halen bij illegale aanbieders.

Op dit moment zijn zowel het aanbieden van, als deelname aan online kansspelen in Nederland verboden. Dat gaat veranderen. Op 1 april 2021 treedt de Wet Koa in werking. Vanaf die datum kan er bij de Ksa een vergunning worden aangevraagd om vanaf 1 oktober 2021 via internet kansspelen aan te mogen bieden.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

2 Reacties

Julia

Beetje eenzijdig artikel. Verslaving kan ook bij het Holland Casino en Toto worden ontwikkeld, ondanks de op papier mooie preventieprogramma’s. Online aanbieders als Unibet en Bet365 gaan voorop in de ‘responsible gaming’ trein en bieden betere tools om verslaving tegen te gaan dan de op dit moment legale aanbieders in Nederland.

Mario

Kan niet anders dan het helemaal met Julia eens zijn. Ik kijk uit naar het moment dat de wet in Nederland buitenlandse aanbieders toestaat.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond