Deel dit artikel
-

Markt voor ‘wearables’ stijgt explosief

Consumenten gaan de komende jaren aanzienlijk meer besteden aan wearables, oftewel mobiele elektronica. Gartner verwacht een stijging van 27 procent, resulterend in een omzet van 51,5 miljard dollar.

Tegen 2021 moet de wereldmarkt voor wearables al zijn gegroeid naar 62,9 miljard dollar.

Alleen al aan slimme horloges gaat de markt volgend jaar 22,8 miljard dollar ‘verdienen’ tegen 17 miljard nu. Reden: de alsmaar dalende prijzen (tot 4,5 procent in 2021) als gevolg van hevige concurrentie tussen bedrijven als Samsung, Xiaomi en Fitbit, waardoor meer consumenten horloges aanschaffen.

De verwachting is dat ook Google zich op deze markt gaat storten nu het Fitbit heeft ingelijfd, een herkansing voor zijn mobiele systeemsoftware WearOS.

Gartner denkt dat de markt ook groeit dankzij steeds betere sensoren, waardoor slaappatronen of medische condities beter kunnen worden gemeten met wearables.

Andere wearables die het goed doen zijn draadloze oordoppen, een markt die wordt gedomineerd door Apple en Samsung, met nieuwkomers als Microsoft (Surface Buds) en Google (Pixel Buds).

Foto Pixabay

Deel dit bericht

1 Reactie

eek

Wearables zijn niet per se ‘mobiele elektronica’, maar vooral draagbaar. Anders zouden mobiele telefoons hier ook onder vallen, en dat is dan weer niet het geval…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond