Deel dit artikel
-

Marktplaats Amazon groeit harder dan die van eBay

De marktplaats van Amazon groeit harder dan die van eBay, en wel met 41,7 procent. Dat blijkt uit gegevens van ChannelAdvisor. Het gaat specifiek om het onderdeel Fulfillment by Amazon, waarbij Amazon ook de bezorging voor zijn rekening neemt.

Hoewel de verkopen bij Amazon in oktober ietwat zijn ingezakt ten opzichte van de maand ervoor, van 32 naar bijna 38 procent, is dat nog altijd twee keer de gemiddelde groei van e-commerce in de VS. En het is zeven keer zoveel als die van eBay.

Steeds meer handel wordt bij Amazon ook afgewikkeld via het Fulfillment by Amazon-programma, inmiddels al 41,7 procent. En sommige retailers laten Amazon ook de fulfillment via hun eigen webwinkels verzorgen. Dat percentage bedraagt 1,4 procent tegen 1,2 een jaar terug.

eBay moest genoegen nemen met 4,4 procent groei in oktober, tegen 8,9 procent in september. Dat zou mede veroorzaakt zijn door strengere regels die eBay sinds augustus hanteert. Handelaren met veel retouren krijgen van eBay een lagere ‘ranking’.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond