Deel dit artikel
-

Marktplaats met automatische uploads voor webwinkels

Webwinkels in Nederland kunnen binnenkort hun assortiment automatisch doorplaatsen naar Marktplaats.nl.

Daartoe gaat het bedrijf samenwerkingen aan met technische partijen op het gebied van e-commerce. De eerste partner die live is, is BiedMeer.nl. De dertienduizend webwinkels die daarbij zouden zijn aangesloten, kunnen hun items direct doorplaatsen naar Nederlands grootste advertentieprikbord.

In de komende maanden krijgen ook andere partijen die webwinkelsoftware en externe koppelingen aanbieden toegang tot de nieuwe feed-koppeling.

Aangesloten webwinkels kunnen enkel hun assortiment als Topadvertentie invoeren, niet als reguliere ‘niet-commerciële’ advertentie. Topadvertenties zijn Marktplaats’ variant op Google AdWords. Winkeliers kunnen voor cpc-prijs reclameruimte kopen bovenaan de afzonderlijke categorieën op het online prikbord.

Al jaren klinkt onder techneuten aan Marktplaats de vraag naar een API. Die zou hen in staat stellen om geautomatiseerd in bulk advertenties te publiceren op het platform. Het bedrijf lijkt hiermee deels te voldoen aan die vraag. Een API voor de reguliere advertenties is er immers niet.

Het is niet bekend aan welke kwalificaties een partij moet voldoen om toegang te krijgen tot deze technische koppeling.

Marketingmanager Annemarie Buitelaar van Marktplaats: “We verwachten dat met deze nieuwe koppeling het aantal Admarkt-advertenties dat in totaal wordt geplaatst, met 5 tot 10 procent zal groeien dit jaar. Die groei verwachten we niet alleen van nieuwe klanten, voor wie Marktplaats laagdrempeliger wordt, maar ook van bestaande klanten. Ook voor hen wordt het makkelijker om te adverteren en dankzij die tijdsbesparing zien we nu al dat zij meer producten aanbieden.”

Foto: Xavi Talleda (cc)

Deel dit bericht

4 Reacties

leonie

ben benieuwd wanneer de api officieel op de markt komt. wel handig net als de api voor google shoping.

jacco

aahh die api heb ik al gezien op http://www.031handel.nl is zelfs helemaal gratis 🙂

Bram

Maar dat is toch niks nieuws? Dat kan toch al lang via http://automatischadvertentiesplaatsen.nl . Dan heb je ook automatisch je advertenties ververst.

Maurice

Ik heb enkele dagen geleden een script gelanceerd die dit automatisch kan doen! Google op “AdPlacer” 😉

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond