Deel dit artikel
-

Marktplaats Eumedix moet handel stoppen

Eumedix , de marktplaats voor medische artikelen, moet de deuren sluiten. Oprichter Jan Siderius kon geen aanvullend kapitaal vinden, en heeft alle 25 werknemers moeten ontslaan. Vorige maand stond het bedrijf nog in de top tien 'B2B winners' van bureau Jupiter MMXI.

Eumedix verkeert niet in surseance. Siderius: "We zijn op tijd gestopt, zodat we nog aan al onze verplichtingen kunnen voldoen. We praten in Frankrijk en Duitsland nog met een paar partijen over een eventuele, kleinschalige doorstart."

Het bedrijf deed haar eerste transactie begin juni 2000. In de eerste helft van haar bestaan haalde Eumedix een omzet van 4,2 miljoen euro. De eerste ronde financiering van de Internet Capital Group bedroeg zes miljoen euro. "Maar we waren nog niet self-sufficient", zegt Siderius. "Er moest nog een tweede ronde bij.

Ook Jupiter-analist James Mac Aonghus reageert teleurgesteld op het einde van Eumedix. Hij zette de marktplaats vorige maand nog in de top tien van top business-to-businessbedrijven. "Daar houden we rekening met drie criteria: back-up door de eigen industrie, voldoende volume van transacties en een multichannel-strategie. De mate van investering is hier inderdaad niet in opgenomen."

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond