Deel dit artikel
-

Marktplaats Google Shopping Actions naar Europa

Marktplaats Google Shopping Actions komt begin volgend jaar naar Europa. Op dit moment loopt er een test in Frankrijk met retailers Auchan, Boulanger, Carrefour en Fnac Darty.

Google Shopping Actions moet niet worden verward met prijsvergelijker Google Shopping. Het gaat om een marktplaats vergelijkbaar met Amazon: retailers kunnen hun producten rechtstreeks aan consumenten verkopen. Google zorgt voor de verwerking van de bestellingen en de betalingen, de retailers moeten zelf de logistiek voor hun rekening nemen.

In de huidige opzet worden onder meer elektronica, huis en tuin, gezondheid en schoonheid, en speelgoed, voeding en huishoudartikelen aangeboden. Aanmelden gaat via het Google Merchant Center.

Het is niet bekend of Google de marktplaats, eigenlijk een pay per click-advertentie in Search of Assistent, eerst alleen in Frankrijk wil aanbieden.

Google startte eerder dit jaar in de VS met een veertigtal partners, waaronder Target Corp, Walmart Inc, Home Depot Inc, Costco Wholesale Corp en Ulta Beauty Inc.

Foto: alainalele (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond