Deel dit artikel
-

Marktplaats.nl komt met iPad-app

Marktplaats.nl legt de laatste hand aan een app voor de iPad en heeft de volgende release voor Androidtablets in voorbereiding. Het nieuwe technisch platform en de snelle opkomst van mobiel zorgen ervoor dat de site, in de woorden van directeur Olivier van Duijn, aan een tweede jeugd begint.

In de loop van volgende maand brengt Marktplaats een app uit voor de iPad. Deze is visueler ingesteld en beoogt daarmee meer ‘beleving’ te brengen in het zoeken en vinden van tweedehands en nieuwe producten en diensten.

“Sinds het tweede kwartaal van dit jaar zie je het mobiele gebruik van Marktplaats enorm pieken. Toen ik de eerste cijfers zag, geloofde ik het niet en liet de berekeningen opnieuw doen.” Directeur Van Duijn heeft sinds afgelopen voorjaar te maken met een fundamenteel ander manier waarop zijn klanten de site gebruiken.

“Alle indicatoren zijn met dubbele cijfers gegroeid dit jaar. Het bezoek is met een kwart gegroeid, mobiel zijn er tien procent meer kopers en verkopers. Zij zijn de site ook vaker gaan gebruiken. Het aantal gebruiksmomenten over de dag heen is gemiddeld enorm toegenomen door de opkomst van mobiel. Meer gebruik, meer biedingen, meer verkopen.”

Om daarop in te haken, brengt de eBaydochter volgende maand een nieuwe app uit. Die moet het gebruik van de handelssite nog verder intensiveren.

Op dit moment is bijna de helft van al het verkeer (48 procent) op de website al afkomstig van mobiele dragers. Tablets spelen daar een belangrijke rol in. Dat bevreemdt niet, aangezien veertig procent van de Nederlandse huishoudens een tablet heeft. In geen ander land zijn er procentueel meer platte, draagbare computers dan hier. Aldus mediaspecialist ZenithOptimedia in een onderzoek dat eerder deze maand verscheen.

Volgend jaar wordt het jaar waarin Marktplaats primair een mobiel gebruikte dienst wordt. Het wordt ook een jaar waarin de handelssite meer capaciteit kan vrijmaken “om te experimenteren. Om te innoveren met rubrieksadvertenties.” De concrete plannen houdt Van Duijn voor zich, anders dan de opmerking dat de Outlet breder zal worden opgetuigd.

Foto: orangegreenblue (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Marinus van den Elshout

Hi Olivier,

Kans is vrij aanwezig dat je via Ebay zusters uit andere landen van RTB gehoord hebt… ik denk dat t tijd is dat wij samen een bakkie doen.

Berry van Meegen

Ik heb de beta versie in de afgelopen weken uitvoerig getest, op wat kinderziektes na is deze app een verademing ten opzichte van de iPhone app.
Vol lof voor het ontwikkelteam van MP die in de afgelopen weken razendsnel de meeste bugs opgelost hebben.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond