Deel dit artikel
-

Marktplaats lanceert nieuwe dienst Gelijk Oversteken

Marktplaats lanceert binnenkort de dienst Gelijk Oversteken. Via een derdenrekening wordt er pas betaald zodra de koper aangeeft dat het pakje binnen is.

Olivier van Duijn, directeur van Marktplaats, maakte de dienst zaterdag bekend in een gesprek met het AD. De dienst, waarvoor Marktplaats samenwerkt met Online BetaalPlatform (OBP), kost de koper 2 procent van het aankoopbedrag.

Volgens Van Duijn gaat het bij minder dan 1 procent van de transacties mis. Jaarlijks wordt er voor 10 miljard euro verhandeld. Maar een deel van de gebruikers vertrouwt het niet altijd en zoekt zekerheid. Om het wantrouwen weg te nemen, komt Marktplaats deze groep gebruikers tegemoet.

Als de koper geen bevestiging stuurt, wordt het geld na zeven dagen automatisch vrijgegeven aan de verkoper. Ontvangt de koper niets, dan wordt aan de hand van de track & trace code de status van de verzending gecontroleerd. Kan de verkoper geen track & trace code overleggen, dan stort OBP het aankoopbedrag terug op de rekening van de koper.

Samen met het bedrijf Online BetaalPlatform (OBP) was ook al een andere dienst gelanceerd. OBP koppelt de bankgegevens van iDEAL-betalers desgewenst aan hun account op Marktplaats. Zo worden gebruikers meteen gecontroleerd, en is in elk geval het rekeningnummer bekend.

Internetoplichters kunnen in de toekomst overigens sowieso minder makkelijk toeslaan. Justitie wil verdachte rekeningen gaan dwarsbomen door betaaldiensten in te seinen. Die kunnen de rekeningen dan blokkeren. Justitie zal al actie ondernemen na drie aangiftes, zegt Gijs van der Linden van het Landelijk Meldpunt Internetoplichting tegen het AD. Helemaal risicoloos is deze aanpak uiteraard niet. Bij valse aangiftes kan een bonafide webwinkel in de problemen komen.

Deel dit bericht

7 Reacties

kees - webwinkel op marktplaats

Goh, wat een oplossing, voortaan kun je dus met ideal betalen op een derden-rekening,

Dat is bij lange na niet de oplossing die in 2017 verwacht zou kunnen worden van een platform met een top 5 notering, met een software pakket dat lijkt uit de jaren 90 te komen.

Als professioneel inkoper kan ik sowieso niet eens meedoen met die ideal betalingen, grote misser naar mijn idee, iets dat je pas hoort als je al een cent hebt overgemaakt om te bewijzen dat je bankrekening klopt. Dan pas hoor je dat het zakelijk niet kan.

in plaats van dit soort halfbakken oplossing zou Marktplaats er beter aan doen, om iedereen gewoon te registreren en te identificeren, zoals bijvoorbeeld op Catawiki, en iedere bieder zou zijn bod moeten nakomen, op straffe van incasso.

Even wat cijfers en voorbeelden uit de praktijk:

de meeste mensen zitten tegenwoordig op marktplaats onder enkel een naam, die vaak bestaat uit 1 letter, M of X of H of iets dergelijks. en nog vaker zonder telefoonnummer.

van al mijn bieders komt 80% hun woord niet eens na.

van de 20% die overblijft, betaalt 10% hun factuur niet eens

Kortom, marktplaats is verworden tot een vergaarbak van koopjesjagers, centenpikkers, nepbieders, spookbieders, en ander tuig van de samenleving die niet eens het fatsoen heeft om normaal te reageren na een bod dat geaccepteerd wordt.

Daarbij is er ook nog een grote hoeveelheid oplichters aanwezig, die heel gemakkelijk via IP-adressen zouden kunnen worden opgespoord, als de wil er maar is, maar het schijnt marktplaats niet echt te interesseren. Het gaat tenslotte om de verdiensten. van marktplaats dan !!

Marktplaats is een site waar steeds meer mensen zich van afkeren.

Het wordt tijd dat er een soort Catawiki komt voor marktplaats aanbieders, waarbij de klant geregistreerd is, en de bieders zich aan hun bod zouden moeten houden.

de derdenrekening is gewoon een voorbeeld van weer het zoveelste verdienmodel van marktplaats,
die de verkopers geld kosten.

Andere ebay trucjes worden nu ook toegepast,

ieder tweede horloge, wasmachine, wasdroger, etc. moet nu ook al voor betaald worden.

Ook de manier waarop wij als professionele verkopers worden behandeld is ronduit onbeschoft te noemen, als je een foutje maakt net invoeren, en er iets teveel tekst staat naar de zin van het algoritme van mp, wordt gewoon je hele account inclusief de betaalde advertenties verwijderd.

De laatste keer dat mij dat overkwam vanwege een paar advertenties met wat hashtags [ totaal niet beschreven in de voorwaarden ] werd mijn account gewoon verwijderd, met als gevolg ruim 10000 euro schade aan gederfde inkomsten.

Een andere keer dat mijn account was verwijderd, werd dit gedaan na een anonieme tip, enkel en alleen omdat ik in de advertentie naar de naam en andere naw gegevens vroeg vanwege verkoop van iphones.

Het gevoel dat ik te maken heb als verkoper met een zakelijke partner als marktplaats ligt onder het vriespunt. Hete interesseert marktplaats helemaal niets dat ik iedere dag 50 of meer artikelen plaats, waar ze met hun algoritmes leuke advertenties bij kunnen zetten.

Ik adviseer iedereen dan ook een goede adblocker te installeren.

rozimay

Ik krijg geen marktplaats reacties meer in mijn outlook ik snap er niks meer van.

K

Daarbij, wie gaat uitspraak doen als koper beweert dat het geleverde niet overeenkomt met wat er is aangeboden? Bijvoorbeeld, ik lever een artikel, koper vind het toch tegenvallen, en beweert dat er totaal iets anders geleverd is, bijvoorbeeld oude slippers in plaats van de geboden nieuwe nikes. Gaat Marktplaats deze discussie aan en houdt dit de betaling tegen? Er zijn andere sites, United Wardrobe, waar dit namelijk het geval is en de verkoper alsnog wordt gedupeerd. Er is te summiere info over deze voorwaarden die de verkoper mogelijk alsnog de kop kan kosten. En uiteraard andersom kan ook, je denkt die nieuwe nikes te krijgen en je krijgt een paar afgetrapte adidasjes. Heeft marktplaats een juridische rol in deze?

Mastens

Let erop dat belastingdienst overeenkomst heeft met ebay en marktplaats en dat ook de kleinere verkopers straks te maken zullen krijgen met naheffingen. Het gaat immers allemaal digitaal nu. Je moet voor het gelijk oversteken ook je rekeningnummer verifieren in de app en wordt het dus heel makkelijk gemaakt voor de belastingdienst. Ik deed dat al niet maar voor het gelijk overstelen heb je straks geen keus. En voor er mensen zijn die zeggen lulkoek? Helaas zijn er al wat kleine verkopers getroffen door het verifieren van rekeningnummers en steekproeven van de belastingdienst. Soms kan je beter wachten op iemand die wel vertrouwen heeft dan jezelf genaaid voelen.

C

Het klopt wat K in zijn/haar reactie zegt. Marktplaats gaat geen uitspraak doen als jij iets anders krijgt toegestuurd als afgesproken.
Bij deze dienst gaat het alleen om het feit dat iets is toegestuurd. Een pakketje dat met track en trace te herleiden is. Het doet er dus niet toe wat er in het pakketje zit als je maar iets hebt ontvangen. Dus is dit een nutteloze bescherming waar de koper aan betaalt en eigenlijk niets aan heeft.

hans blaauw

het word tijd dat MP eens actie onderneemt,deze site zit vol oplichters (ook ik ben opgelicht) het interesseerd (volgens mij) MP geen bal wie er opgelicht word, het gaat hun alleen maar om te incasseren, ook dit nieuwe? voorstel is alleen maar een doekje voor het bloeden om klanten tevreden te houden en een schijn van bescherming te bieden, gezien de enorme hopen geld die zij (MP) verdienen moet het een klein kunstje zijn om de identiteit van aanbieders te controleren en DIREKT aangifte te doen+site te verwijderen, bij reklamatie word alleen verwezen naar Internet-aangifte maar vervolgens blijven de oplichter-sites gewoon staan!
Track enTrace biedt totaal geen zekerheid wat er in het pakketje zit (openmaken bij aanbieden mag niet!)
MP , doe je best en zorg voor een veilig en secuur systeem, jullie verdienen er genoeg aan!!!!

Wilma

Ik heb e tickets gekocht en gebruik gemaakt van samen oversteken. Ik krijg een link toegestuurd en het verschuldigde bedrag betaald en vanaf dat moment niks meer van de verkoper vernomen. Op de site staat wel dat als je binnen 7 dagen je artikel niet krijgt het geld terug krijgt, nu is mijn vraag nu gaat het niet om een pakket, ik heb ook geen track en trace nummer. Wat te doen nu?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond