Deel dit artikel
-

Marktplaats test shop-in-shop formule

Marktplaats wil in de nabije toekomst voor zijn verkooppartners een shop-in-shop formule lanceren. Dat vertelde CCO Martijn van Geelen vandaag op de Webwinkel Vakdagen.

Zo’n 80.000 ondernemers vinden op Marktplaats een podium én een groot publiek. Van startende verkoper tot ervaren entrepreneur; iedereen kan volgens het bedrijf op een laagdrempelige manier invulling geven aan online verkopen.

Nu bieden bedrijven hun producten nog aan via verschillende categorieën, maar het idee van een shop-in-shop is dat specialisten hun producten op een pagina kunnen presenteren. Marktplaats handelt dan ook de betalingen af.

Volgens Van Geelen “wil Marktplaats vooral ontzorgen, zodat je je op de verkoop kunt concentreren”. Van Geelen beloofde ook crossborder verkopen via zusterwebsites in het buitenland, Marktplaats maakt deel uit van het Noorse Adevinta.

Op Vakwinkel Vakdagen presenteerde Marktplaats twee ondernemers die Marktplaats als springplank hebben gebruikt: Marijn Bulthuis van Haarspullen uit Zwolle draaide vorig jaar een omzet van 14 miljoen euro. Hij adverteert nog altijd via Marktplaats.

Lisanne den Elzen opende haar eigen interieurwinkel in hartje Delden. Studio LDE levert handgemaakte 3D kunstwerken die zijn gemaakt van gerecycled hout en afgewerkt met natuurlijke verf. Ze besloot haar baan op te zeggen na een weekje verkopen op Marktplaats. Momenteel adverteert ze niet op Marktplaats, maar daar wil zij wel weer naar terugkeren. “Misschien met een eigen winkel.”

Deel dit bericht

2 Reacties

bert

Ik wil de Markplaats van 2010 terug. Wat een triest bedrijf tegenwoordig. En dan ook nog de Duitse en Belgische versie mee naar het putje nemen. Mag ik weer gewoon opgelicht worden met een 06 nummer van een Kruidvat simkaart?

edwin

wordt tijd voor een knop, om verkopers te kunnen blokkeren.
dan zie ik ze niet meer en bepaal zelf waar ik naar kijk.
catawiki,, bedrijven,,, spuugzat wordt ik ervan.

Gewoon lekker 2de hands snuffelen, en irritante verkopers kunnen blokken

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond