Deel dit artikel
-

Marktplaats voor tweedehands games verbreed tot SwitchBay

De online marktplaats voor tweedehands games SecondPlayer gaat in een bredere opzet verder als SwitchBay. Bekende ondernemers Valentijn Bras (Scoupy) en Olivier Slot (Centercom) investeren in het jonge bedrijf.

De initiatiefnemers vinden huidige marktplaatsen om tweedehands apparaten te kopen ongeschikt. Wie een tweedehands product wil kopen, moet langs tientallen of zelfs honderden min of meer dezelfde advertenties lopen. Ingewikkeld, tijdrovend en onnodig, zeggen ze. SwitchBay wil dezelfde ervaring bieden als een Coolblue en Bol.com.

De startup uit Amsterdam is vorig jaar van start gegaan als Secondplayer, een marktplaats voor tweedehands games. De site verkocht bijna 21.000 games voor gemiddeld twintig euro. Het aanbod wordt nu verbreed naar hardware. Met de zelf ontwikkelde FairPrice-tool laat de site bijvoorbeeld zien wat een tweedehands smartphone of ander product nog waard is.

De oprichters Frank Lemaire (ex-student bedrijfseconomie), Max Hofland (Sanoma Ventures) en technische man Roy Derks (MovieMarkt, alletvseries.com) hebben zich bij de ontwikkeling van hun platform inspireren door TicketSwap. Die site heeft volgens hen laten zien dat online handelen in tweedehands artikelen ook simpel en echt veilig kan.

De koper betaalt dan ook eerst aan SwitchBay, vervolgens stuurt de verkoper het product met track & trace op, waarna de verkoper de correcte ontvangst van het product op het platform meldt en SwitchBay het geld vrijgeeft aan de verkoper. Zowel koper als verkoper draagt voor deze service een klein percentage van de verkoop af.

Deel dit bericht

3 Reacties

Pim

Ik heb onlangs nog een game via Marktplaats.nl besteld met de veilige iDeal betaling. Mooi niets gekregen van de verkoper, en geld dus weg. Aankloppen bij Marktplaats heeft geen zin, ze doen niks voor je. Dus ik hoop dat SwitchBay beter zal zijn voor haar klanten.

Jeffrey - Meneer

Via switchbay proberen te verkopen maar product was volgens koper nooit aangekomen en leverancier wist ook van niets.

Max - SwitchBay

@Jeffrey – Meneer: SwitchBay werkt niet met externe leveranciers, jij als verkoper bent de “leverancier” van het product. Je kunt het beste even contact opnemen met de klantenservice, dan helpen zij je graag verder.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond