Deel dit artikel
-

Marktplaats Yet2.com haalt twintig miljoen dollar op

Yet2.com , een handelsbeurs voor de uitwisseling van technologieën, heeft 20 miljoen dollar aan kapitaal binnengehaald. Het was de tweede financieringsronde voor de site. Het geld komt van een groep research & developmentbedrijven, waaronder Bayer AG en Caterpillar. Ook investeerder 3I doet mee.

Yet2.com functioneert, naar eigen zeggen, 'als een online beursvloer om technologie snel, gemakkelijk en efficiënt uit te wisselen'. De site heeft inmiddels ruim 400 van de toonaangevende internationale research en development bedrijven via de site technologieën en intellectueel eigendom geleverd aan de markt, zoals 3M, Boeing, Dow, DuPont, General Electric, Honeywell, Polaroid maar ook Nederlandse bedrijven als Philips, DSM, Shell en Akzo Nobel.

De financiering zal worden gebruikt worden om yet2.com een naam in de markt te laten worden. Daarnaast zal actief aan de strategische uitbreiding van het netwerk van deelnemende bedrijven worden gewerkt. Ook zullen er meer en meer aanvullende diensten ontwikkeld worden. De focus ligt vooral op uitwisseling van kennis tussen verschillende industrietakken.

"Mondiale bedrijven zien een enorme waarde in de aan- en verkoop van intellectueel eigendom door middel van onze online B2B handelsbeurs", zegt Chris De Bleser, algemeen directeur en oprichter van yet2.com.

"Onze R&D inspanningen leveren jaarlijks honderden patenten op die bruikbaar zouden kunnen zijn voor andere bedrijven," zegt Rennie Atterbury, vice president van Caterpillar. "yet2.com heeft de nodige kritische massa aan organisaties en technologie in aan ons verwante industrie om een online marktplaats voor de licensing van intellectueel eigendom succesvol te kunnen laten zijn.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond