Deel dit artikel
-

Marktplaats ziet 50% meer zoekopdrachten naar oranje producten dan voor WK 2022

In de aanloop naar het EK voetbal 2024 ziet Marktplaats een explosie in de zoekopdrachten naar oranje producten. In de maand naar aanloop van het toernooi, steeg het aantal zoekopdrachten naar ‘oranje’ met maar liefst meer dan 50 procent ten opzichte van de periode voor het WK 2022 in Qatar.

De toename in de vraag naar oranje producten is niet alleen te wijten aan het enthousiasme voor het Nederlands elftal. Ook de marketing en reclame die supermarkten, merken en winkels inzetten rondom het EK spelen een rol. Hierbij ziet Marktplaats dat met name de (gratis) producten die Nederlandse supermarkten voor een hype zorgen.

Via social media en de winkels zijn er honderden xxl oranje hamsters in omloop gekomen. Zowel de grote exemplaren als eerdere en kleinere uitvoeringen wordt massaal gehandeld op het platform.

Er wordt ook veel gezocht naar voetbalplaatjes, waarbij die van Lidl het meest populair zijn. Gebruikers zoeken vooral naar plaatjes om te kopen, maar ook naar de mogelijkheid om te ruilen wordt gezocht.

De oranje spencer van Jumbo, die ook dienst kan doen als boodschappentas, is gratis te krijgen in de supermarkt, maar wordt toch flink gezocht op Marktplaats.

Een lekkere snack mag niet ontbreken bij een wedstrijd. Hier speelde Mediamarkt en Koenic slim op in met een oranje airfryer. Deze was al snel uitverkocht, wat ervoor zorgde dat honderden mensen op Marktplaats zochten naar deze toffe gadget.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond