Deel dit artikel
-

Marktplaatsen MyAircraft en AirNewco fuseren tot Cordiem

Twee marktplaatsen voor de vliegtuigindustrie, MyAircraft en AirNewco, zijn gefuseerd. Daarmee ontstaat voor het eerst een grote marktplaats die zowel eigendom is van kopers en verkopers. De twee gaan verder onder de naam Cordiem , waaronder negen luchtvaartmaatschappijen en drie technologie-leveranciers vallen.

De vorming van de marktplaats MyAircraft lag lange tijd onder vuur , aangezien de Amerikaanse en Europese mededingingsautoriteiten bang waren voor een monopoliepositie van het bedrijf. Of er na deze fusie opnieuw een dergelijk onderzoek moet komen, is niet bekend.

De nieuwe partners zullen op Cordiem handelen met de verschillende (technologische) benodigdheden voor het bouwen van vliegtuigen. Ook brandstof, catering, onderhoud en inkoop van algemene benodigdheden worden in de handel betrokken. Deelnemende maatschappijen zijn Air France, American Airlines, British Airways, Continental Airlines, Delta Air Lines, Iberia Airlines, SairGroup en United Airlines

Goodrich, Honeywell International – net overgenomen door GE – United Parcel Service en United Technologies zijn de partners in de marktplaats. In het tweede kwartaal wil Cordiem officieel live gaan. Technologische bouwer van Cordiem is de alliantie van I2, Ariba en IBM. Er komen 120 man te werken op de vestiging in Washington DC.

Hoewel beide marktplaatsen, MyAircraft en AirNewco, al lang geleden aangekondigd werden, is de handel nooit in grote vorm van de grond gekomen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond