Deel dit artikel
-

Massa-ontslag bij Booking.com, kwart van personeel moet weg

Booking.com gaat tot een kwart van al zijn werknemers ontslaan om de coronacrisis het hoofd te bieden. Dat heeft de topman Glenn Fogel dinsdagochtend gemeld aan het personeel. Bloomberg meldt dat het om 4000 banen gaat.

Fogel vertelde de werknemers via een videoverbinding dat de afgelopen vijf maanden ‘de grootste sociale en economische crisis uit ons bestaan’ waren. ‘Ik had gehoopt dat dit niet nodig was. Niets kan echter de impact op ons bedrijf verzachten.’

Het moederbedrijf van Booking.com telt in 65 landen ruim 26.000 medewerkers, van wie er 5500 werken op het hoofdkantoor in Amsterdam. Hoeveel werknemers er in Nederland gaan verdwijnen is niet bekend.

Personeel van Booking.com, de grootste reissite ter wereld, maakte zich in april al grote zorgen over een mogelijke ontslagronde.

Het aantal boekingen was in vergelijking met een jaar geleden 85 procent lager en heeft zich nog altijd niet hersteld door strenge maatregelen in diverse Europese landen. Zakenreizen hebben plaatsgemaakt voor videoverbindingen.

Booking.com kreeg eerder dit jaar forse kritiek omdat het bedrijf voor vijfduizend medewerkers noodsteun had aangevraagd. Booking ontving toen 65 miljoen euro, ondanks een miljardenwinst.

Booking.com is niet het enige reisbedrijf dat in de problemen zit. Airbnb en TripAdvisor elimineerden eerder dit jaar een kwart van hun personeelsbestand, en vorige week rapporteerde Expedia Group een omzetdaling van 82 procent in het tweede kwartaal, waarbij CEO Peter Kern opmerkte dat het ‘waarschijnlijk het slechtste kwartaal was dat de reisindustrie in de moderne geschiedenis heeft gezien.’

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond