Deel dit artikel
-

‘Massa-ontslagen bij Meta op komst’

Meta zou volgens The Wall Street Journal al deze week grootschalige ontslagen kunnen aankondigen. Mogelijk aanstaande woensdag wordt bekend dat vele duizenden banen worden geschrapt.

Meta heeft momenteel meer dan 87.000 mensen in dienst. De bezuinigingen zouden de grootste personeelsreductie in de techsector dit jaar zijn, en het wordt ook de eerste brede herstructurering in de geschiedenis van Meta.

Een woordvoerder verwees naar een verklaring die CEO Mark Zuckerberg aflegde tijdens de toelichting op de kwartaalcijfers. ‘In 2023 gaan we onze investeringen richten op een klein aantal groeigebieden met hoge prioriteit. Dus dat betekent dat sommige teams aanzienlijk zullen groeien, maar de meeste andere teams zullen het komende jaar vlak blijven of krimpen.’

Meta groeide aanzienlijk tijdens de eerste twee jaar van de coronapandemie, met meer dan 27.000 nieuwe werknemers in 2020 en 2021. De wervingsgolf ging door in de eerste negen maanden van 2022, een periode waarin het nog eens 15.344 werknemers aantrok.

In juli rapporteerde het bedrijf zijn allereerste omzetdaling. Het bedrijf die daling toegeschreven aan zware concurrentie van TikTok en de App Tracking Transparency-functie die Apple op de iPhone heeft doorgevoerd, waardoor Meta geen gerichte advertenties kan verkopen.

Het bedrijf heeft 15 miljard dollar uitgegeven aan de ontwikkeling van virtual en augmented reality, met weinig succes. Het bedrijf verwacht in 2023 nog meer geld te verliezen aan het project.

Twitter heeft naar verluidt tientallen werknemers die het afgelopen vrijdag ontsloeg gevraagd terug te komen.

Een aantal werknemers zou ‘per ongeluk’ zijn ontslagen. Anderen zouden zijn ontslagen voordat de directie wist dat zij toch nodig waren.

Twitter heeft 50 procent van de ongeveer 7500 medewerkers op straat gezet.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond