Deel dit artikel
-

Massaproductie autonome Jidu Auto begint in 2023

Baidu wil vanaf 2023 zijn autonome Jidu Auto gaan produceren.
Jidu, een joint venture van de Chinese techgigant Baidu en de Chinese autofabrikant Geely, werkt aan elektrische auto’s met autonomie niveau vier, waarbij geen menselijke interactie meer vereist is.

Het wordt ook de eerste auto met een intelligente cockpit die Baidu en Qualcomm Technologies gezamenlijk hebben ontwikkeld.

Afgelopen zomer haalde Jidu nog ontwerper Frank Wu binnen van Cadillac.

Geely gaat overigens samen met Waymo een autonome elektrische taxi ontwikkelen voor de Amerikaanse markt. De auto wordt gebouwd bij Geely dochter Zeekr in het Zweedse Göteborg.

China loopt voorop met de introductie van slimme elektrische auto’s. Xiaomi EV wil in eerste helft van 2024 beginnen met de massaproductie van elektrische auto’s. Daartoe wordt een fabriek in Peking gebouwd. Daar moeten jaarlijks maar liefst 300.000 auto’s van de band gaan rollen.

Apple wil zijn autonome auto pas vanaf 2025 introduceren, al is er alom twijfel of dat wordt gehaald.

Deel dit bericht

1 Reactie

Wouter

Absoluut 0% kans dat in 2023 er autos van dit merk rondrijden zonder dat er menselijke interactie nodig is. Misschien als dit faalt dat men ook eens publiekelijk dat durft te zeggen, robotaxi’s it aint gonna happen. De uitdaging om een voertuig veilig door steden en uberhaupt ongeacht de condities op een weg te blijven rijden is gigantisch onderschat door zij die autonomous als onvermijdelijk en een USP zien.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond