Deel dit artikel
-

Maximo Ibarra wordt topman Sky Italia

Het schielijke vertrek van KPN-topman Maximo Ibarra lijkt niet echt door persoonlijke redenen ingegeven, zoals de officiële verklaring gisteren nog luidde. De Colombiaan gaat per 1 oktober aan de slag bij betaaltelevisiebedrijf Sky Italia. Al enige tijd gingen er geruchten dat Sky Italia aan hem trok.

Ibarra zat nog geen 14 maanden op zijn post.

Duco Sickinghe, president-commissaris van KPN, maakt Ibarra geen verwijten. ‘Het is niet zo dat hij vertrekt voor de poen of omdat hij daar een groter bedrijf mag leiden. Hij heeft dit gedaan om een dringend probleem van familiaire aard dat hij oplost door met zijn gezin terug te gaan naar Italië,’ aldus Sickinghe tegenover de Telegraaf.

Ibarra zette vaart achter het uirollen van glasvezel, maar zijn hiërarchische stijl van besturen maakte hem weinig populair, zo schrijft de Volkskrant.

Beleggersvereniging VEB is benieuwd naar de financiële afwikkeling van het korte dienstverband. Ibarra zal volgens berekeningen van de VEB in zijn anderhalf jaar bij KPN een totale beloning ontvangen van minimaal 3,2 miljoen euro. Dit is opgebouwd uit het salaris van 935.000 euro per jaar (17 maanden dienstverband geeft dan in totaal 1.325.000 euro), een korte termijn bonus van 704.000 euro die hij dit jaar kreeg voor zijn presteren in 2018 en in totaal 1.170.000 euro (zes keer 195.000) adviesfee voor de zes maanden voordat hij aantrad.

De VEB gokt dat COO Joost Farwerck zijn opvolger wordt. Hij is sinds 1994 in dienst bij KPN.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond