Deel dit artikel
-

McAfee en Symantec verliezen terrein als het gaat om werkplekbeveiliging

McAfee en Symantec hebben ten opzichte van negen jaar geleden flink wat marktaandeel verloren als het gaat om werkplekbeveiliging. Winst was er juist voor Eset, Kaspersky en Microsoft hebben juist terrein gewonnen. Dit blijkt uit een marktanalyse van Computer Profile.

Op het gebied van werkplekbescherming is het marktaandeel van McAfee met zo’n 10 procent geslonken van 37 procent in 2009 naar 27 procent dit jaar. Desondanks is McAfee nog steeds marktleider als het gaat om werkplekbeveiliging.

Nummer twee Symantec heeft eveneens terrein prijsgegeven (van 22 procent in 2009 naar 19 procent) in 2017.

De nummers drie en vier, Trend Micro en Sophos hebben hun marktaandeel licht weten uit te breiden ten opzichte van acht jaar geleden. Het zijn echter vooral Eset, Kaspersky en Microsoft die vorderingen hebben geboekt.

F-Secure, AVG en Norman complementeren de top 10 meest voorkomende endpoint-beveiligingsoplossingen met een marktaandeel van respectievelijk 2,7, 1,2 en 1 procent.

Uit de onderzoeksdata blijkt dat Sophos een relatief sterke positie heeft bij overheidsorganisaties en zorginstellingen, dat Eset relatief veel wordt gebruikt in het onderwijs, de dienstensector en de transportbranche en dat Trend Micro een relatief sterke positie heeft in de zorgsector.

Computer Profile heeft ook het gebruik van securityoplossingen anders dan werkplekbeveiliging in kaart gebracht. Microsoft is hierin de absolute marktleider; 36,5 procent van de ondervraagde organisaties geeft aan één of meerdere Microsoft toepassingen te gebruiken. Sophos en Trend Micro hebben de laatste jaren hun marktaandeel weten te vergroten. Dit is vooral ten koste gegaan van McAfee, Symantec en Check Point.

Dit bericht is 14 keer gedeeld

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond