Deel dit artikel
-

McDonalds breidt bezorggebied uit

McDonalds breidt zijn bezorggebied in Nederland uit. Vanaf volgende week bezorgt de hamburgerketen ook in Rotterdam en Utrecht, meldt directeur Manu Steijaert aan het ANP.

De bezorging levert McDonald’s extra omzet op, maar Steijaert wil tegen ANP niet zeggen hoeveel meer. Wel wordt 88 procent van de bestellingen geplaatst door mensen die normaal niet snel een McDonalds bezoeken. 45 procent bestelt ook een tweede maal.

Na Rotterdam en Utrecht volgt Den Haag. Eindhoven is net voor of na het einde van het jaar aan de beurt. Daarna wordt gekeken naar andere steden, zoals Groningen en Nijmegen.

McDonalds werkt voor de proef samen met UberEATS. Samenwerking met andere diensten zoals Thuisbezorgd, Deliveroo of Foodora is nu volgens Steijaert niet aan de orde.

Deel dit bericht

2 Reacties

Jack Star - Radio One Eleven

Het nadeel van Ubereats is dat er ankel met creditcard afgerekend kan worden en je zonder niet eens een account aan kan maken.
Mcdonalds laat hiermee dus een enorme grote doelgroep zonder creditcard liggen en bij thuisbezorgd.nl kun je gewoon makkelijk i-deal betalen of contant aan de deur afrekenen.
Mcdonalds aast dus op die groep mensen die veel fast food eten omdat ze een superdrukke baan hebben en een creditcard hebben omdat ze in het hogere segment betreft verdiensten zitten en eigenlijk mensen die geen creditcard hebben gewoon buitenspel zet, ik vind dat marketing en management technisch een zeer slechte zaak.
Een grote miskleun van Mcdonalds om daarmee hun omzet te verhogen

Rachid

Dus heel slim. Ze pakken de markt die ze nu minimaal bedienen. En de overige massa blijft gewoon terugkeren naar hun vestiging. Het blijft nog altijd het grootste horeca bedrijf van Nederland. Het doel van Mc Donalds is niet om alles thuisbezorgd te krijgen.

Deze oplossing is voor hun de minimale investering. En groot rendement op een groep die ze normaal gesproken niet konden aanspreken.

Nederland is en blijft voor Mc Donalds een van de weinige groeimarkten. Dus een wel overwogen keuze naar mijn inzien.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond