Deel dit artikel
-

McDonalds klaar voor mobiele betalingen

Bij dertig Franse vestigingen van McDonalds kan mobiel betaald worden. Het gaat om een proef met PayPal.

PayPal voelt de concurrentie als nooit tevoren nu Starbucks geld heeft gestoken in startup Square. Wellicht dat daarom het tempo van experimenten met mobiel betalen wordt opgevoerd.

Bij de proef in Frankrijk wordt een speciale McDonalds-app gebruikt, maar betalingen vinden plaats via PayPal. Dat houdt in dat klanten daar een tegoed moeten aanhouden.

PayPal heeft al contracten met vijftien retailers voor mobiele betalingen, waaronder de Amerikaanse ketens Home Depot en Office Depot. Maar McDonalds is verreweg de grootste partner tot nu toe. Als de fastfoodketen toehapt, krijgt het bedrijf toegang tot zeker 30.000 vestigingen.

Deel dit bericht

2 Reacties

Hans

Zit een foutje in dit bericht, redactie: “Dat houdt in dat klanten daar een tegoed moeten aanhouden”. Bij PayPal hoef je al jaren geen tegoed meer aan te houden, je koppelt je rekening aan je Creditcard en/of bankrekening, en zelfs al heb je geen tegoed meer, dan kan je toch betalen, en haalt PayPal het geld bij de bank/ bij het cc bedrijf

Eelco van Wijk (PayPal)

In tegenstelling tot wat in het artikel staat, kan er niet ‘binnenkort’ betaald worden in 30 Franse McDonald’s vestigingen, dit kan al sinds Maart jongstleden. Emerce is niet de enige die dit foutje maakt, lees hierover: http://pymnts.com/commentary/parlez-vous-paypal

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond