Deel dit artikel
-

McDonalds wil meer bezorgen

McDonald’s zal zich in de tweede helft van 2020 meer gaan richten op de promotie van de bezorgopties. Dat zegt financieel directeur Kevin Ozan naar aanleiding van de kwartaalcijfers.

De omzet van de fastfoodketen viel vanwege de lockdownmaatregelen de afgelopen maanden fors tegen, deze daalde 30 procent naar 3,7 miljard dollar, maar de schade bleef beperkt dankzij drive-throughs en bezorgopties. 96 procent van de Amerikaanse vestigingen heeft een drive-through of een manier om een Happy Meal te laten bezorgen.

In de Verenigde Staten daalde de omzet met slechts 8,7 procent. In landen zoals Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Canada namen de verkopen met maar liefst 41,4 procent af.

In opkomende economieën vielen deze verkopen 24,4 procent lager uit.

Ook Starbucks moest het afgelopen maanden vooral hebben van bestellingen per smartphone. Het aantal mobiele bestellingen steeg 22 procent in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar. Ook nam het aantal bezorgingen toe. Dat alles kon niet verhinderen dat er 3,1 miljard dollar minder omzet is gedraaid dan verwacht.

Foto McDonalds

Deel dit bericht

2 Reacties

peter brink

De coronacrisis maakt bedrijven creatief en zo boren ze ook nieuwe inkomstenbronnen aan.

Ik zal nooit wat gaan eten bij McD maar hun marketing en verkoopconcept is wel top.

De drive-throughs, bestellen via smartphone en het thuisbezorgen zorgden er namelijk voor dat de omzet minder kelderde.

Het ‘verlies’ wordt nog enigszins beperkt. En de consument zal/kan straks na de coronacrisis ook vanuit zijn luie stoel blijven bestellen.

In Nederland zie je ook steeds meer bedrijven die gaan denken aan tijdwinst bij bestellen en doorloopsnelheid van klanten.

Hoe sneller bestelt en afgehandeld hoe meer klanten je kan bedienen.

‘Elk nadeel heb zijn voordee.’

H.EOnnam

Wie o wie wilt zijn of haar geld aan déze shitzooi besteden
Doe je dat wél krijg je een 10+ voor oerdom te zijn
Gs rustig verder den mensheid heeft niets aan je

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond