Deel dit artikel
-

Koers Mecom (Wegener) onderuit na winstwaarschuwing

De beurskoers van de eigenaar van uitgeverij Wegener, het Britse Mecom, is vanochtend met ruim dertig procent gedaald na een winstwaarschuwing. De verkopen en maart en april vallen dermate tegen dat het gehoopte bedrijfsresultaat niet zal worden geboekt.

Het gaat niet goed bij Mecom. De koersklap van vanochtend, zojuist -32 procent, brengt de koers op het diepste punt in jaren. De opschudding komt voort vanuit een winstwaarschuwing.

Hoewel de maand nog niet voorbij is, weet Wegener nu al dat het een omzetdaling van zeker twintig procent zal noteren. Dat maakte eigenaar Mecom eerder deze ochtend bekend in een bericht aan de financiële markt.

Wegener wijt de daling aan de tanende Nederlandse economie. ‘Nieuwe data van eind maart laten zien dat de trend verslechtert voor een aantal indicatoren. De reclameomzetten trekken niet aan binnen afzienbare tijd. De economische omstandigheden en het consumentvertrouwen kentert niet eerder dan later dit jaar’, klinkt het somber uit de bestuurskamer van Mecom.

Dit jaar voert Wegener weer een reorganisatie door. Die moet de kosten verlagen. Aangezien de omzet nu ook sterker dan verwacht daalt, zal die reorganisatie niet de beoogde impact op de winst hebben.

Eind vorige maand verkocht Wegener nog zijn autosite Autotrack.nl voor 26 miljoen euro aan de Persgroep.

Op 25 april geeft Mecom weer een financiële update.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond