Deel dit artikel
-

Mede-oprichter C/Net begint vc-fonds

Halsey Minor, een van de oprichters van C/Net, staat op het punt een eigen venture capital-fonds te beginnen. Dat meldt The New York Times. In het fonds zou 50 miljoen dollar zitten. Meest opmerkelijke aan het fonds: er zit geen vreemd vermogen in. Al het geld is afkomstig van Minor zelf.

Minor, een van de succesvollere internet-ondernemers is uit de jaren negentig,  is van plan om maar in een paar veelbelovende technologie-start ups te investeren. Volgens The New York Times is er in Silicon Valley nooit een gebrek geweest aan durfals en financiele whizkids, maar is de stap die Minor nu doet zelfs voor Silicon Valley begrippen een hele gewaagde.

Waar zogenaamde “angel investors” hooguit 100.000 of 200.000 dollar in een deal willen steken is Minor van plan maar liefst 500.000 dollar per keer in veelbelovende start ups te steken en als Minor direct het gevoel heeft dat hij het juiste bedrijf heeft gevonden, wil hij zelfs direct 20 miljoen dollar op tafel leggen.

Het nieuwe vc-fonds van Minor heet het On Demand Venture Fund. Minor is ervan overtuigd dat “on demand software” een hoge vlucht zal nemen. Minor zou 175 miljoen dollar hebben verdiend met C/Net, het bedrijf dat hij in 1993 opstartte toen hij 31 jaar oud was. Ook stak hij 19,5 miljoen dollar van zijn eigen geld in Salesforce.com. Dat belang is nu tegen 170 miljoen dollar waard.

Maar Minor heeft niet altijd een evne gelukkige hand in investeren. Zo verloor hij flink op 12 Entrepreneuring,  een bedrijf dat na 18 maanden ophield te bestaan. In die korte periode werd maar liefst 80 miljoen dollar verbrand van de 137 miljoen dollar die investeerders erin staken. Minor verloor zelf minstens 13 miljoen dollar van zijn eigen geld aan dat avontuur. Dat weerhoudt Minor er echter niet van om met een eigen venture capital fonds te komen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond