Deel dit artikel
-

Medewerkers wehkamp gaan door met staken ‘tot bedrijf met beter sociaal plan komt’

Een informeel gesprek tussen de FNV en de online winkel wehkamp heeft dinsdag niets opgeleverd. Het ultimatum dat de vakbond afgelopen week heeft opgelegd, blijft dus van kracht, meldt de vakbond.

De medewerkers van het distributiecentrum van wehkamp in Maurik staken ook vandaag. Zij voeren dan voor de derde dag op rij actie, voor een beter sociaal plan voor de mensen die hun baan verliezen bij de reorganisatie.

Zeker 75 medewerkers van wehkamp hebben dinsdag actie gevoerd bij het hoofdkantoor in Zwolle. Zij hebben de directie een petitie overhandigd met handtekeningen van 264 werknemers, een derde van het personeel. Zo’n veertig medewerkers waren met bussen uit Maurik gekomen, waar maandag al werd gestaakt bij het distributiecentrum; de eerste staking ooit bij Wehkamp.

De FNV wil een goed sociaal plan voor de 82 mensen die hun baan verliezen bij de reorganisaties. De Britse eigenaar van wehkamp, private equite-groep Apax Partners, gaat onder andere Maurik sluiten en verkopen.

Volgens de vakbond is er geen financiële noodzaak voor de reorganisaties. ‘Apax wil gewoon meer winst maken. Dan mag daar ook iets fatsoenlijks tegenover staan voor de mensen die zich jarenlang keihard hebben ingezet.’

Wehkamp zegt de houding van FNV te betreuren.

Foto FNV

Deel dit bericht

2 Reacties

Anoniem

In plaats van zich zorgen maken dat ze zichzelf hiermee verzwakken voor uberhaupt een toekomst, gaan ze dit doen!

Een FNV wat zieltjes probeert te winnen voor eigen gewin heeft niets te maken met de werkelijke drive om de omstandigheden te verbeteren voor werknemers als een Wehkamp.

Dit soort acties verzwakt juist de posities van de medewerkers door de wereldspelers een voorsprong te geven. Maar daar kan een FNV niets in betekenen, want daar kunnen ze geen rol in spelen.

Jammer

Opscheppen over hoe fantastisch wehkamp het nu doet als bedrijf, en ondertussen sturen ze de mensen die dit bedrijf hebben opgebouwd met een paar kruimels naar huis. Trouwe, loyale, harde werkers waarvan sommigen al 45(!) jaar bij de baas zijn, die tijdens een coronacrisis voor strategische redenen op staat worden gezet. Een crisis waar het bedrijf zelf ook nog eens enorm van profiteert. https://www.destentor.nl/zwolle/wehkamp-glorieert-de-online-verkopen-pieken-behalve-dan-fashion~ab9f4cb7/

Als er economische redenen waren waarom deze mensen op straat worden gezet dan begreep ik het huidige sociaal plan met een minimaal aanbod, maar dit is absoluut niet het geval.

Jammer dat niet iedereen inziet wat er gaande is. Dit is niet meer het familiebedrijf waarmee wehkamp begonnen is. Maar weer een private equity groep (met 51biljoen aan assets) dat het bedrijf leeg trekt voor eigen gewin en vervolgens weer te koop zet. Mondjesmaat zijn er al hele lagen uit de organisatie verwijderd. Nu worden er grotere stappen gezet wat nog sneller nog meer cash oplevert. Zoals de verkoop van het pand in Maurik, de fotostudio en straks ook het hoofdkantoor. Let maar op, wehkamp staat binnen een paar jaar gewoon weer te koop en dan heeft Apax de zakken weer goed gevuld.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond